Tuncay Özkan, kürsüyü terk etti

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından gazeteci-yazar Tuncay Özkan, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin müdahale etmesi üzerine konuşmasını yarım bırakarak, kürsüyü terk etti.

Tuncay Özkan, kürsüyü terk etti

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıkların taleplerinin alınmasına devam edildi.

Tuncay Özkan, 23 Eylül 2008 tarihinden bu yana tutuklu olduğunu belirterek, suçunun ve eylemin ne olduğunu hala öğrenemediğini söyledi.

Tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da suçunun ne olduğunu sorduğunu anlatan Özkan, ''Suçum ne sorusunun telif hakkını daha sonra tahsil edeceğim'' şeklinde espri yapınca araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, ''Suçlandığınız konular iddianamede yazılı. Kimseye sormanıza gerek yok'' dedi.

Özkan'ın ''Suçlandığım TCK'nın 311. ve 312. maddeleriyle ilgili hakkımdaki deliller nedir? Soruyorum'' sözleri üzerine Başkan Özese, ''Ek klasörlerde var'' diye konuştu.

Özkan, Başkan Özese'nin konuşmasına müdahale etmesi üzerine ''Sürekli kesecek misiniz?'' diye tepki gösterdi. Konuşmasını yarım bırakan Özkan, dosyalarını alarak salondaki kürsüden ayrıldı.

Sanık avukatları da Başkan Özese'nin başka bir sanığı talep konuşmasını yapması için kürsüye çağırmasına tepki gösterdi. Özese'nin, Özkan'ın konuşmak istemediğini, kendisinin toparlanıp gittiğini söylemesi üzerine, avukatlar ''Siz konuşturmadınız'' ifadesini kullandı.

Öcalan tanık olarak dinlenilsin

Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük de konuşması sırasında sesini yükseltmesi üzerine Başkan Özese tarafından uyarıldı.

Özese'nin ''Normal konuşun sizi duyuyoruz'' sözleri üzerine Küçük, ''İçimde bir makine var. Bazen yüksek sesle çalışıyor, bazen duruyor'' dedi.

Davada yargılanan sanıklara ''cürüm arkadaşlarım'' diyen Küçük, Abdullah Öcalan'ın tanık olarak dinlenilmesini istedi. Küçük, sanıklar olarak Öcalan'a soru sormaları gerektiğini söyledi.

Avukatların reddi hakim talebi konusunda karar verilmediğini belirtmesi üzerine mahkeme heyeti, kısa bir ara vererek, bu talebi değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının reddi hakim talebinin ''davayı uzatmak amaçlı olduğu'' gerekçesiyle geri çevrilmesine karar verdi.

Davanın görüldüğü 13 Aralık Perşembe günü yapılan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde avukatların taleplerini almaya başlayan mahkeme heyeti, cuma günü ve davanın bugünkü duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıkların taleplerini aldı.

Mahkeme, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler