Yerel seçime ısınma turu

Milletvekili Cuma İçten, AK Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde oyunu artırması için çabalayacaklarını söyledi.

Yerel seçime ısınma turu

DİYARBAKIR-İlçe ve Belde teşkilatların son durumların ele alındığı yatırım, proje ve taleplerin konuşulduğu, ülke gündemi konularda fikir alış verişinde bulunduğu AK Parti Sur İlçe Danışma Meclis toplantısına katılım yüksek oldu.

Bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Mine Lok Beyaz, İlçe Başkanı Şefak Yöntürk, AK Parti İl Başkan Yardımcıları ve çok sayıda partililer katıldı.

‘DAİMA SAHADA OLACAĞIZ’

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır İl Teşkilatı’nın yerel seçim hazırlıklarına başladığını belirterek,” Seçime seçim değil her gün halkla kaynaşmayı halkın sıkıntılarını tespit edip çözüm gayreti içinde olacağız” dedi.

Ülkenin birçok kentinde yerel iktidarın sahibi olan AK Parti’nin hizmet üreten belediyecilik anlayışını vatandaşlarının çok iyi bildiğini belirten Altaç, Diyarbakır’daki belediyeleri kazandığımız takdirde diğer illerde yarattığımız farkı Diyarbakır’da da yaratacaklarını söyledi.

‘BİZLER BU ZEHRİ BAŞBAKANA İÇİRTMEYECEĞİZ’

Çözüm sürecini de değerlendiren Altaç, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Türkiye için 30 yıldır adeta kangren haline dönüşmüş olan Kürt sorununu çözmek için elini, hatta gövdesini taşın altına sokarak tarihi bir adım attığını ifade ederek,herkesin kendisine destek olması gerektiğini ifade etti. Altaç,”Sayın başbakanımız bu sürecin olumlu sonuç alması anlamında hayatını riske etti. Bu sürecin olumlu bitmesi için zehir içmeyi dahi göze almış bir başbakana sahibiz. Bizler bu zehri kendisine içirmeyeceğiz. Türkiye’nin her tarafına göndermiş olduğu barış güvercinlerinin kanatlarına biz Diyarbakır’dan belediyelerin mazbatalarını alarak kendisine hediye edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SUR’DA 16 BİN KAYITLI ÜYEMİZ VAR’

Sur ilçesinin nüfus yapısı bakımından 2014 yerel seçimler hazır olduğunu belirten Altaç, toplam seçmen sayısı 71 bin olan ilçede 16 bin AK Parti’li üye olduğunu kaydetti. Altaç,”Genel merkezimiz barajı yüzde 25 olarak belirledi. Biz bu yüzde 25’e ulaşmak ve geçmek için çok çalışacağız. Bunu başarmak için önümüzde hiçbir engel yoktur. Her zaman Sur ilçemizle birlikte çalışmalar yapacağız. Hepimiz ülkemizin geleceği, partimizin menfaatleri ve Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a yapacağımız çalışmalarla sur ilçemizi inşallah hediye edeceğiz.” diye konuştu.

‘BİZLER BÜTÜN İNSANLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Milletvekili Cuma İçten ise her seçimden güçlenerek çıkan AK Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde oyunu artırması için çabalayacaklarını söyledi. İçten,”Sayın başbakanımızın elini daha fazla güçlendirmedikçe, çalışmalarımızla AK Partinin almış olduğu yüzde 50 oyu yüzde 70’e çıkarmadığımız sürece,dünyanın öbür coğrafyasında Sayın başbakanımızı bekleyen masun insanların sevinç gözyaşlarının ortağı asla olamayacağız. Biz kendimiz için değil, dünya coğrafyasındaki bütün insanlar için çalışıyoruz. Diyarbakır’da belediyeleri istememizin tek gayesi de hizmettir. Halkımız hizmetle tanışsın istiyoruz. ” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz