Yıkımlar başladı

Diyarbakır'da ağır hasarlı binalarda kontrollü yıkıma başlandı.

Yıkımlar başladı

Depremlerin etkilediği iller arasında yer alan Diyarbakır’da Yapı Denetimcileri tarafından yapılan tespitler sırasında, “ağır hasarlı” raporu venilen binalarda yıkım kontrolü başladı.

DEPREMDE HASAR GÖRENLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı teknik ekipler, ağır hasar almış ve acil yıkılması gereken binaları tek tek tespit ediyor.

YAPI DENETİM EKİPLERİ RAPORU

Kent merkezinde Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta 35 yapının yıkımına karar verildi. Bu kapsamda Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Sokak'taki 8 ve 10 katlı 2 bina ile 485 Sokak'taki 10 katlı binanın yıkımına başlandı.

10 KATLI BİNADA YIKIM BAŞLADI

Bölgede güvenlik tedbiri alan ekipler, yıkım öncesi toz oluşmaması için binalara su tuttu. Diğer acil yıkım kararı verilen binalar, iş yeri ve camilerin de arasında yer aldığı yapıların sırayla kontrollü bir şekilde yıkımı gerçekleştirilecek.

YIKIM ESNASINDA GERGİLİK YAŞANDI

Öte yandan ağır hasar alan 8 katlı Taş Apartmanı'nın kontrollü yıkımı sırasında bina sakinleri ile çevre güvenliği alan polis arasında, tartışma yaşandı. Kısa sürede gerginleşen ortamda, binada ikamet eden bina sakinleri yıkıma tepki gösterdi. Bariyeri aşıp, binaya girmeye çalışan  ve eşyalarını çıkarmak isteyen bir kişi gözaltına alındı.

Taş Apartmanının yıkımı devam ederken, polise takviye ekip gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz