Diriliş Ertuğrul son bölüm (33.bölüm) Tehlikeli plan

TRT'nin en çok izlenen ve çarşamba akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul 11 Kasım 33. bölüm (son bölüm) ile dizi severlerin karşısına çıktı. Heyecan ve gerilimin eksik olmadığı dizinin son bölümüyle ilgili detaylar haberimizde..

Diriliş Ertuğrul son bölüm (33.bölüm) Tehlikeli plan

Diriliş Ertuğrul dizi takipçilerinin en çok merak ettiği Ertuğrul'un Abdurrahman'ı kurtarıp kurtaramayacağı. Abdurrahman'ı kaçırma planları yapan Ertuğrul'a kimler yardım edecek? Ertuğrul ile barışan Gündoğdu ise Tuğteki'nin gerçek yüzünü görüyor mu?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 33. BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DİRİLİŞ 33. BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul Abdurrahman’ı Kurtarabilecek mi?Ertuğrul’un vazifelerinin elinden alınması ve alplıktan çıkarılması, Kayıları ve Kayı Alpları’nı büyük bir şaşkınlık içinde bırakmıştır. Büyük bir öfke dalgası obada kabarmaktadır. Ertuğrul’un inadını ve mücadele azmini kırmak için hem içerideki hainler hem de dışarıdaki düşman Moğollar O’nu baskı altında tutmak istemektedirler. Ertuğrul, anası Hayme ve ağabeyi Gündoğdu ile de karşı karşıya kalmıştır. Aile içinde de kırılmalar ve parçalanmalar baş göstermektedir. Dahası, obadaki beyler de tıpkı siyasi ihtiraslarıyla hareket eden Korkut ve Tuğtekin gibi, içlerini oyan büyük Noyan tehlikesinin farkında değillerdir. Kış bitiminde Moğol ve Selçuklu ordusu karşı karşıya gelene kadar, ana rahmi kadar huzurlu ve sıcak bir kış geçirmek, obanın ihtiyaçlarını gidermek telaşına düşmüşlerdir. Ertuğrul ise tüm bu olumsuz koşullara rağmen en küçük bir tereddüt göstermeden, mücadelesine tek başına devam etme kararı alır. Elbette yanında alpları Doğan ve Turgut ile Deli Demir de olacaktır. Halime ise karnında bebesi olmasına rağmen üzerine düşeni yapmakta bir an bile düşünmeyecektir. Ertuğrul, Noyan’ın Türklerden savaşçı devşirdiğini bildiği için, Moğol Birliği’nin içine Abdurrahman’ı sokmayı planlar. Ne var ki Abdurrahman, hain olduğu gerekçesiyle idamla yargılanmak için hapse atılır. Ertuğrul, amacına ulaşmak ve masum olduğunu bildiği Abdurrahman’ı kurtarmak için son derece tehlikeli bir plan yapar.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. “Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler; Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm; Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik; Bu destanda büyüleyici bir aşk var.

Kaynak: Diyarbakır Söz