Hülya Avşar Safiye Sultan olursa bir başka olur!

Eylül ayında izleyicilere ‘Merhaba’ diyecek olan Kösem Sultan dizisinde Safiye Sultan karakterine hayat verecek güzellik abidesi kadın Hülya Avşar, set ve cast çalışmaları devam eden dizide poz verdi. Avşar kızı yeni dizi “Kösem Sultan” için “Safiye Sultan” kostümünü giyip kamera karşısına geçti. Yılların eskitemediği güzellik olan Hülya Avşar dizide I. Ahmed’in Babaannesini canlandırıyor. İşte Kösem Sultan ve Safiye Sultan ile ilgili ayrıntılar ve Safiye Sultan kimdir? Sorusunun cevabı…

Hülya Avşar Safiye Sultan olursa bir başka olur!

Star TV’de yeni sezona iddialı bir giriş yapmak isteyen Kösem Sultan dizisinde Safiye Sultan’ı hepinizin bildiği gibi güzellik abidesi Hülya Avşar canlandırack. I. Ahmed’in babaannesine hayat verecek olan Avşar kızı ‘Safiye Sultan’ kıyafetini giyip objektiflere poz verdi.

AYNI BAŞARIYI YAKALAYACAK MI?

50 ülkede yayınlanma başarısını gösteren ve dünyaca hayran kitlesi oluşturan Muhteşem Yüzyıl dizisi ekibi bu kez aynı şeyi Kösem Sultan dizisiyle başarmak istiyor. Tabii ki oyuncular çok farklı. Kösem Sultan’ı Beren Saat canlandırıyor.

ROL ANCAK BU KADAR OTURUR!

Tarihteki büyüleyici güzellik ve parlak zekâsı ile bilinen ve hala günümüzde adından sıkça bahsettiren Safiye Sultan’ı canlandıracak isim yılların eskitemediği güzellik olan Hülya Avşar. İzlediğimizde göreceğiz aslında rol yerine gitmiş mi, gitmemiş mi. Ancak anlam bakımından, zeka ve güzellik bakımından rol cuk diye oturacak diye düşünenlerin sayısı da az değil.

SAFİYE SULTAN FOTOĞRAF ÇEKİMİNDE

Dizi için kocaman bir plato hazırlanırken ve bir yandan da cast çalışmaları devam ederken, Kösem Sultan’da Safiye Sultan karakterine hayat verecek olan Avşar kızı fotoğraf çekimine katıldı. Hülya Avşar’ın ihtişamlı kıyafet ve takıları dikkatli gözlerden kaçmazken, kucağındaki kedi de İngiltere Kraliçesi I. Elizabeth tarafından Safiye Sultan’a hediye edilen kediyi anlatıyor.

II. Murad'ı güzelliği ve zekasıyla kendine aşık etmeyi başaran Safiye Sultan karakterine bürünen Hülya Avşar, fotoğraf çekimlerini iki gün önce tamamladı.

PEKİ, SAFİYE SULTAN KİMDİR?

Sofia Bellicui Baffo adıyla 1550’de Venedik’te dünyaya gelmiş Safiye Sultan. Yaşadığı döneme göre çok çok iyi koşullarda eğitim almış. Henüz 12 yaşındayken kendini İstanbul’daki Pera köle pazarında bulan genç Sofia’nın güzelliği II. Murad’ın annesi Nurbanu Sultan’ın kulağına kadar gitmiş. Manisa sancağındaki genç veliaht Murad’ın devlet meselelerinden uzak pasif karakteri, annesi Nurbanu Sultan’ı düşündürmekteydi. Nurbanu Sultan, Sofia’yı görür görmez onun oğlu için aradığı kız olduğuna karar verdi ve adeta bir servet ödeyip kızı satın almış. İki yıl süre içerisinde haremde eğitim gören Sofia’nın adı, “arı, duru, saf güzellik” anlamını taşıyan Safiye olarak değiştirilmiş. Güzelliği ve kıvrak zekasıyla II. Murad’ı kendisine aşık eden Safiye Sultan, Valide Sultanlık döneminde ise devlet işlerinde de etkin bir rol almış.

Kaynak: Diyarbakır Söz