Diyarbakır'a Almancı Başkan adayı

Partilerin adaylık karmaşası yeni yeni çözüme kavuşurken Diyarbakır'ın Sur ilçesinde oturan bir vatandaş bağımsız Büyükşehir Belediye Bakanlığına aday oldu.

Diyarbakır'a Almancı Başkan adayı

Yerel seçimlere sayılı zaman kala partilerin aday çıkarma yarışları şöyle deursun Diyarbakır'da kimsenin beklemediği bir aday daha orta çıktı. 

Yeniden Refah Partisi, AK Parti, CHP, DEM Parti, Zafer Partisi gibi partiler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylarını yeni yeni açıkalarken bağımsız cepheden Diyarbakırlı Abdulaziz Kırkan isimli vatandaş adaylığını şehrin en işlek caddelerinde Alman Plakalı aracıyla  duyurdu. 

BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI ALMANYA'DAN 

Edinilen bilgiye göre Almanya'nın Münih kentinde yaşayan Kırkan, Türkiye’den Avrupa'ya çalışmak için giden gurbetçilerin en etkin kuruluşlarından biri olan Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) gönüllü üyelerinden. 

Seçim vaatlerini Alman plakalı aracının arkasından duyuran aday Abdülaziz Kırkan başkanlık yarışında başarılı olmak için, "Diyarbakır’ın yerlisi, içinizden biri, oylarınıza talibim. Hizmet için geliyorum kararını ver. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talibim. Diyarbakır’a Maco başkan gibi, Galo başkan lazım. Ranta, rüşvete arşı tek başkan Abdülaziz Kırkan.” cümleleriyle hemşehrilerine sesleniyor. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz