İftar saatinde oy sayımına ara mı verilecek? Detaylar haberimizde...

Yerel Seçimlerin bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi üzerine İftar saatinde oy sayımına ara mı verilecek mi sorusuna cevap aranırken Yüksek Seçim Kurulu tarafından konuya açıklık getirildi.

İftar saatinde oy sayımına ara mı verilecek? Detaylar haberimizde...

Bahçe İlçe Seçim Kurulunun Ramazan ayı nedeniyle iftar saatinde sürecek oy sayımına kısa bir mola verilerek devam edilmesi talebine YSK tarafından sayımın aralıksız yapılması gerektiği ifade edilerek reddedildi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na aktarılan yazıda, “ sandık kurullarında saat 17.00 itibariyle sayım ve döküm işlemlerine başlanılıyor ancak bu yıl ki Ramazan ayına seçimlerin denk gelmesi süreci zorlaştırıyor.” İfadesi gündeme getirildi. YSK’dan yapılan açıklamada ise sağlıklı bir seçimin olması adına oyların sayımının aralıksız ve açık bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı.

YSK’dan konuya ilişkin oy birliğiyle verilen kararda, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 'Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü' başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' hükmünü hatırlattı.  

Bu sebeple 'oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine' oy birliğiyle karar verildiği aktarıldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz