SAADET Grubu yeniden kurulacak mı?

SAADET Meclis Grubu’nun yeniden kurulması için Grup Başkanvekili Bülent Kaya muhalefet partilerinin genel başkan, grup başkanvekili ve milletvekilleriyle görüştü.

SAADET Grubu yeniden kurulacak mı?

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesiyle düşen SAADET Meclis Grubu’nun yeniden kurulması için muhalefet arası temaslar hızlandı.

SÜRECİ BÜLENT KAYA YÜRÜTTÜ

Bitmez’in Kocaeli’ndeki cenazesine katılmayan SAADET Grup Başkanvekili Bülent Kaya, dün ve bugün muhalefet partilerinin genel başkan, grup başkanvekili ve milletvekilleriyle görüştü.

CHP, DEM VE DP: VEKİL VEREBİLİRİZ

CHP, DEM Parti ve Demokrat Parti temsilcileri muhalefetin gücünün korunması ve demokrasi adına SAADET grubunun düşmemesi gerektiğini belirtirken kendi partilerinden bir vekil verebileceklerini de söylediler.

SAADET’TEN DP’YE ÖZEL RİCA

Edinilen bilgiye göre SAADET Grubu, bu üç parti arasından SAADET’e geçiş için en uygun partinin DP olduğunu düşünerek DP’den net bir şekilde bir vekilin geçişi için ricada bulundu.

DP YÖNETİMİNDE UZLAŞI SAĞLANAMADI, İTİRAZLAR VAR

Bunun üzerine dün akşam saatlerinde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP’nin üç milletvekili ve bazı genel başkan yardımcılarından akşam saatlerinde bir toplantı gerçekleştirdi. Uysal ve milletvekilleri SAADET’e geçiş konusunda olumlu görüş bildirirken genel başkan yardımcıları net ve sert bir biçimde itiraz etti. Bunun üzerine akşam saatlerinde gerçekleşen toplantı sonuca bağlanmadı.

SALİH UZUN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYABİLİR

Üç milletvekili geçişin gerekliliği konusundaki fikirlerini korurken bugün hangi vekilin geçebileceği konusunda tartışmalar yürüttü. Üç vekilin de geçiş gerekli olsa da kendileri geçiş için gönülsüz oldu. Müzakereler sonucunda Uzun’un demokrasiye katkı sunmak adına elini taşın altına koyabileceği kaydedildi. Ancak DP yönetim kadrolarından henüz net bir karar çıkmadığı kaydedildi.

aa

Kaynak: Diyarbakır Söz