Bu Ot Ramazanda Oruç Tutan Tiryakilerin İmdadına Koşuyor

Sigara tutkunlarının sigaradan kurtulabilmek için kullandıkları Karabaş otu, Ramazan ayında da oruç tutan tiryakilerin sigara ihtiyacını azaltarak kişilerin imdadına yetişiyor.

Bu Ot Ramazanda Oruç Tutan Tiryakilerin İmdadına Koşuyor

Sigara tutkunlarının sigaradan kurtulabilmek için kullandıkları bu ot, Ramazanda oruç tutan tiryakilerin imdadına koşuyor. Peki, nedir karabaş otu? Nasıl tüketilmesi gerekiyor?

Yoğun olarak Akdeniz bölgesinde yetişen Karabaş otu, sigarayı bırakmak isteyenlerin ve Ramazan ayında tiryakilerinin sigaraya olan ihtiyaçlarını azaltıyor. Acı tadıyla bilinen Karabaş otu, sigara içme arzusunu azaltmasının yanında kan dolaşımını hızlandırarak cildin yenilenmesinde de yardımcı oluyor. 

Aktarlar, Karabaş otunun düzenli kullanılırsa Ramazan ayında sigara tiryakilerinin sigara içme isteklerini düşürdüğünü belirtiyor. Ayın zamanda kan dolaşımını hızlandırdığı için de cildin yenilenmesi açısından oldukça faydalı olduğunu da ekliyorlar.

Bu Ot Ramazanda Oruç Tutan Tiryakilerin İmdadına Koşuyor Bağımlılıktan Kurtarıyor!

Bazı aktarlar, Karabaş otunu sigara ile birlikte düzenli bir şekilde kullanılırsa hem akciğer temizliği sağladığını hem de bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguluyorlar. Karabaş otu soğuk algınlığı ve bağışıklığımızı kuvvetlendirmek için kullanılan bir bitki çayı olmasının yanı sıra, sigara kullanımını bıraktırmak içinde kullanılan bir bitki çayıdır. Karabaş otunun sigara ile birlikte tüketilmesi gereklidir, sigara içen kişinin sigara ile birlikte karabaş otunu da tüketmesi de gerekmektedir ki sigaradan tiksinmeye başlasın. Sigara bıraktırmak için kullanılan bu tarz bitkilerin, sigarayı tiksindirerek bıraktırması beklenir ve o şekilde de azaltılarak bıraktırılır.

Karabaş otu bir bitki çayıdır. Bu otun sigara içerken tüketilmesi gerekir. Tadı acı olduğu için tiksindirici bulunur. Sigara ile birlikte periyodik bir şekilde tüketildiğinde hem akciğer temizliğine yardımcı olur hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesinde destekçidir. 

Bunun yanı sıra da sigarayla birlikte kullanıldığı zaman da sigarayı tiksindirerek bırakılmasına katkıda bulunur. Sahurda ve iftarda 1 bardak sıcak suyun içerisine bir iki baş Karabaş otu atılarak demlenir ve bu şekilde içilir. Düzenli kullanımda sigara tiryakilerinin Ramazan ayında sigara içme isteğini azaltır. Aynı zamanda otun kullanımı kan dolaşımını da hızlandırdığı için de cildin yenilenmesine de aracı olur.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz