Hipertansiyon’a yardımcı tedavi: İşte bu bitkiler!

Ülkemizde her 3 yetişkinden birinde görülen hipertansiyon hastalığına uzmanlar her zaman dikkat çekmek istiyor ve gerekli uyarıları yapıyor. Bu kez hipertansiyon ile ilgili güzel bilgiler var. Siz de hipertansiyon’a çözüm bulmak istiyorsanız haberimizi okumanız faydalı olacaktır. Çünkü uzmanlar hipertansiyon tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilecek bitkileri açıkladı.

Hipertansiyon’a yardımcı tedavi: İşte bu bitkiler!

Alıç, ginseng ve çoban çökerten bitkilerinin Türkiye’de görülme sıklığı çok fazla olan hipertansiyon hastalığına iyi geldiğini belirtildi.

İHA’nın haberine göre; Bitkiler, her hastalık için destek tedavi olarak kullanılırken, uzmanlar hastaların kesinlikle bu ürünleri doktor kontrolünde almaları gerektiğinin altını çiziyor. Bitkilerin destek tedavi olarak kullanıldığı hastalıklardan biri de hipertansiyonmuş. Yapılan araştırmalarda hipertansiyonun önlenmesinde, alıç, ginseng ve çoban çökerten bitkilerinin çok etkili olduğu gözlemlendiği uzmanlar tarafından açıklandı.

3 YETİŞKİNDEN 1’İNDE VAR!                     

Türkiye’de her 3 yetişkinden birinde hipertansiyon gözlendiğine dikkat çeken uzmanlar, alıç, ginseng ve çoban çökerten bitkilerinin hastalığın tedavisine destek olarak kullanılabileceğine dikkat çekiyor. Aşırı kilo, şeker hastaları, hareketsiz yaşam sürenler, sigara ve alkol kullananlar, fazla veya sağlıksız tuz tüketen kişilerde hastalığın görülme olasılığının daha fazla olduğunu belirten uzmanlar, hipertansiyonun, damar sertliği, felç ve inme, kalp krizi ve kalp yetmezliği, böbrek hasarı ve böbrek yetmezliği, görme kaybı gibi ciddi sonuçlara neden olabileceği konusunda da uyarıyor.

TAM 23 ADET BİTKİ

Kilo vermek, düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, sağlıklı tuz kullanımında bulunmak (rafine edilmemiş kaya tuzu ve deniz tuzu) sigara ve alkolden kaçınmak ve tabii ki tıbbi tavsiyelere uymak, hastalığın tedavisi için uygulanabilecek yöntemler. Günümüzde bitkiler hipertansiyonun önlenmesinde ve tedavisinde destek olarak kullanılıyor. Birçok bitki kullanılmasına rağmen klinik çalışmaları dünya genelinde yapılmış olan ginseng, alıç ve çoban çökerten bitkileri öne çıkmış olanları.

Kaynak: Diyarbakır Söz