Kartal Devlet Hastanesinde de Domuz Gribinden 1 kişi öldü! Domuz gribinden ölü sayısı 12 oldu

Kartal Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 gündür domuz gribi hastalığı sebebiyle karantina altına alınan 57 yaşındaki Sabri Özdemir hayatını kaybetti. Ülkede domuz gribi vukusunda ölü sayısı 12 oldu

Kartal Devlet Hastanesinde de Domuz Gribinden 1 kişi öldü! Domuz gribinden ölü sayısı 12 oldu

Kartal Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 gündür domuz gribi hastalığı sebebiyle karantina altına alınan 57 yaşındaki Sabri Ö. hayatını kaybetti

Domuz gribi belirtileriyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 gündür tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti. Solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran 3 kişi de domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı

10 GÜNDÜR TEDAVİ ALTINDAYDI

Hastaneye 10 gün önce solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran  57 yaşındaki Sabri Ö. domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Sabri Ö. dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

3 KİŞİ BAŞVURDU

46 yaşındaki Remziye T. adlı kadın ise 6 Ocak akşamı yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. 39.1 derece ateşle hastaneye gelen Remziye T.’de ilk belirlemelere göre domuz gribi belirtilerine rastlandı. Durumu ağır olan Remziye T’nin tahlilleri Ankara’ya gönderildi.  Remziye T. yoğun bakım ünitesine alındı. Remziye T.’nin ardından 87 yaşındaki Mustafa C.A. da aynı şikayetle hastaneye başvurdu. Domuz gribi belirtileri görülen  Mustafa C.A. da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Aynı belirtilerle hastaneye gelen 44 yaşındaki Volkan B. de  yoğun bakımında yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildi.

HASTANEDE ALARM

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başvuran ve domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sayısının 3’e yükselmesiyle birlikte hastanede alarm verildi.  Hastanenin Acil Servis binasındaki "Kırmızı Alan" içindeki ve çevresindeki görevliler ile hasta yakınları maske takarak dolaşmaya başladı. Başka hastanelere sevk edilen hastaların ve çalışanların da maske takarak görev yaptıkları görüldü.

DOMUZ GRİBİNDEN 12 KİŞİ ÖLDÜ

Türkiye’de domuz gribi teşhisi ve şüphesi ile hastaneye yatırılan kişilerin ve ölümlerin sayısı artıyor. Virüs, son 3 günde 7 ilde daha tespit edildi. Türk Toraks Derneği bu hastalığın şu an Türkiye’de en çok görülen grip virüsü olduğunu açıkladı. 12 ölümde H1N1 virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Son üç günde yüksek ateş ve kusma şikayeti ile Türkiye’nin dört bir yanında hastanelere başvuranların sayısı 40’dan fazla. Bunlardan en az 5’i hayatını kaybetti. 12 ölümde H1N1, yani domuz gribi tespit edildiğini açıkladı. Türk Toraks Derneği bu hastalığın şu an Türkiye’de en çok görülen grip virüsünün bu olduğunu, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın ise 20 milyon kişinin risk grubunda olduğunu açıkladı.

MARDİN'DE MÜLTECİ KADIN ÖLDÜ

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 3 Ocak’ta “baş ağrısı” şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden mülteci kadının “domuz gribi” yüzünden öldüğü tespit edildi.   Kızıltepe’de 3 Ocak’ta “baş ağrısı” şikayeti ile İlçe Devlet Hastanesi’ne getirilen 3 çocuk annesi Suriye uyruklu Z.F. (39) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen H1N1 virüsü nedeniyle öldüğünden şüphe edilen Z.F.’den alınan kan örnekleri, Ankara’ya gönderildi. Ankara’da yapılan incelemelerde Z.F.’nin H1N1 virüsü taşıdığı tespit edilerek, sonuçlar İlçe Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

  Kızıltepe Devlet Hastanesi, H1N1 domuz gribi virüsüne rastlandığı sonucunuMardin Valiliği ve Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne göndererek konu hakkında bilgilendirdi

Kaynak: Diyarbakır Söz