Obezite hastası kadın hayatını kaybetti

Alanya'da yaşayan obezite hastası Naciye Erdemir, çoklu organ yetmezliği ve yara nedeniyle gelişen enfeksiyonlar yüzünden yaşamını yitirdi.

Obezite hastası kadın hayatını kaybetti

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Naciye Erdemir'in (48) bir süredir çoklu organ yetmezliği ve yara nedeniyle gelişen enfeksiyonlar yüzünden Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gördüğünü bildirdi. Doç. Dr. Bülbüller, Erdemir'in yapılan tüm müdahalelere rağmen 7 Ağustos'ta hayatını kaybettiğini bildirdi.

Naciye Erdemir'in cenazesi dün yakınları tarafından alınarak Antalya'nın Alanya ilçesinde toprağa verildi.

Alanya'da yaşayan ve geçen yıl 21 Temmuz'da iş makinesi yardımıyla evinden çıkarılarak Alanya Devlet Hastanesi'ne getirilen 307 kilogram ağırlığındaki Naciye Erdemir, Sağlık Bakanlığı tarafından 7 Ağustos 2011'de obez ambulansıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş, yaklaşık bir ay süren tedavisinin ardından ambulans helikopterle Bolu İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmüştü.

Erdemir'in Bolu'ya nakli için Sağlık Bakanlığı'na ait iki hava ambulansı Antalya'ya gelmiş, ambulanslardan biri 300 kilogramın üzerinde ağırlık taşıyabilen özel sedyeyi taşırken, diğer helikopterde ise hastayı taşımak için bazı değişiklikler yapılmıştı.

Erdemir'i ambulans helikoptere 14 kişi taşımıştı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz