Tüm şartlar kaldırıldı! Bu hastalığı olana devletten 7.609 TL maaş bağlanıyor

Devlet, raporlu veya kronik hastalığı olan vatandaşlara ayda 7.609 TL gibi bir maaş ödüyor ve bu ödemeler için SGK sigorta şartı aranmıyor! Hastalığı nedeniyle iş yapamayan veya raporlu olanlar için bu devlet yardımı büyük bir müjde niteliğinde.

Tüm şartlar kaldırıldı! Bu hastalığı olana devletten 7.609 TL maaş bağlanıyor

Devletin Kronik Hastalara Yönelik Müjdeli Yardımları: İşte Detaylar ve Destek Tutarları!

Kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlar için devletin sağladığı maddi destekler, adeta bir kurtarıcı gibi gelmeye devam ediyor. SGK sigortası aranmaksızın her ay düzenli olarak hesaplara aktarılan 7.609 TL gibi bir maaş desteği, hastalığı nedeniyle iş yapamayan veya raporlu olan bireylere büyük bir rahatlama sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, kronik hastalara yönelik çeşitli desteklerin yanı sıra elektrik faturası yardımı gibi farklı sosyal yardımların da yapıldığını duyurdu. Bu kapsamda, tüberküloz ve SSPE hastalığı gibi psiko-sosyal ve mali kayıplara neden olan hastalıklar için ayda 7.609 TL gibi bir maaş desteği sağlanacak.

Bununla birlikte, kronik hastalara kesintisiz güç kaynağı ve birikmiş elektrik borcu desteği gibi yardımlar da sunulacak. Elektrik kesintilerinden etkilenen ailelere güç kaynağı sağlanırken, birikmiş elektrik borçları da Vakıf mali imkanlarıyla karşılanacak.

Ayrıca, silikozis hastalarına da hastalığın derecesine göre değişen tutarlarda para yardımı yapılacak. En düşük 6.045 TL ve en yüksek 7.698 TL arasında değişen bu yardımlardan faydalanmak isteyenlerin, gerekli raporlarla başvuru yapmaları yeterli olacak. Bu destekler, kronik hastalara ve ailelerine umut ve destek olmaya devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz