Amedspor’da maç öncesi sahte bilet telaşı; taraftar gerçek ve sahte bileti nasıl ayırt edecek?

2. Ligin lider takımı Amedspor ile Iğdır F.K maçı öncesi Diyarbakır’da sahte maç bileti alarmı verildi. Konuya ilişkin Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı sosyal medya hesabından açıklama ve uyarılarda bulundu.

Amedspor’da maç öncesi sahte bilet telaşı; taraftar gerçek ve sahte bileti nasıl ayırt edecek?

Yaklaşık olarak resmi 33 bin biletin satıldığı bu maç için 77 bin gayri resmi bilet basıldığı iddialarına Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı’dan açıklama geldi.

Bugün Diyarbakır Stadyumunda saat 15.00’da yapılacak Lider Amedspor ve Iğdır F.K. maçı öncesi Diyarbakır’da sahte bilet tedirginliği sürüyorç. Konuya ilişkin Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı’dan açıklama gelirken taraftarlara uyarılarda bulunuldu.

Açıklamasında Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, “Bu akşamüzeri piyasaya sürülmüş çok sayıda sahte bilet yakaladık ve emniyet yetkililerine bildirerek yakalanmaları için işlem başlattık.” Dedi.

SAHTE VE GERÇEK BİLET NASIL AYIRT EDİLECEK?

Elaldı taraftarların gerçek ve sahte bileti ayırt etmeleri için eline iki bilet alarak örnek verdi.

Elimdeki iki bilet var;

‘Etrafında kare çizgiler olan bilet sahte ama etrafında çizgiler olmayan bilet gerçek.

Ön tarafta yine aynı şekilde bir çerçeve oluşturuldu arka tarafında da ön yüzü gibi çerçevesi olan sahte bilettir.

Ayrıca QR Kodu okutulduğunda Amed store çıkan sahte bilettir.’

Konuşmasının sonunda sükunet çağrısı yapan Başkan Elaldı, “Bunun benzeri basılan birçok bilet var, bu benzerlikteki bileti olan arkadaşların kapıda polisle tartışmamasını istiyoruz. Bu biletlere sahip arkadaşlar diretirlerse polis zor kullanacaktır. Hassasiyet gösterilmesini rica ediyoruz. İyi akşamlar.” şeklinde konuştu.

Haber: Nazime Aslı ÇAVLAN  

Kaynak: Diyarbakır Söz