BU KENTİN ONURU DÜŞMESİN

Kentin aynası olan Diyarbakırspor, son 2 yılda olduğu gibi bir lig daha düşerse kaybeden bu kent olacak.

BU KENTİN ONURU DÜŞMESİN
Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Şimdi kısır çekişmelerin küskünlüklerin zamanı hiç değil. Diyarbakır’ın her alandaki etkili ve yetkili isimlerini bu kent için göreve çağırıyoruz :Pazar günü ligde kalan da Diyarbakırspor, 3.Lig’e düşen de Diyarbakırspor olmayacaktır.

SON HAFTADA HİÇ DÜŞMEDİK Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta kader haftasına girdik. Küme düşen 3.ve son takım Pazar günü belli olacak. Diyarbakırspor,Ankara’da Bugsaşspor’la karşılaşırken,Tokatspor, Trabzon’da Ofspor’un rakibi olacak. Diyarbakırspor için 44 yıllık tarihinin en önemli Pazar’larından biri olacak. Daha önce mücadele ettiği liglerde 7 kez küme düşen Diyarbakırspor, son hafta hiç düşmedi. 44 yıllık tarihinde 4 kez son haftaya küme düşme hattında giren Diyarbakırspor hep sevinen taraf oldu.

Tarihin bu hafta tekerrür etmesi için ipler Diyarbakırspor’un elinde. Saha içinde çok iyi motive olmalı, saha dışında da masa başı oyunlarına, hakemlere ve lobi faaliyetlerine karşı çok iyi önlem almalı.

SAHADA HANGİ SONUÇLAR ALINMALI?

Peki ligde kalması için Ankara ve Trabzon’dan ne gibi sonuçlar çıkmalı?.

1-Diyarbakırspor ,Ankara’da kazanmalı. Bu durumda Tokatspor,Ofspor’u çok farklı bir skorla yenmediği sürece zafer Diyarbakırspor’un olur.

2-Diyarbakırspor kazanır ve Tokatspor puan kaybederse Diyarbakırspor ligde kalır.

3-Diyarbakırspor berabere ve Tokatspor da berabere kalırsa mutlu sona Diyarbakırspor ulaşır.

4-Diyarbakırspor berabere kalır ve Tokatspor yenilirse ligde kalan Diyarbakırspor olur.

5-Diyarbakırspor yenilirse ve Tokatspor da yenilirse Diyarbakırspor rakibine göre 4 fark fazla yemezse Diyarbakırspor ligde kalır.

BU HAFTA SAMİMİYET HAFTASI OLACAK

Başlıca ihtimaller bunlar ama biraz daha çoğaltmak mümkün. Bunlardan daha fazla önemli olan Diyarbakır’la ilgili dinamitlerin harekete geçmesi.

Bu hafta aynı zamanda ünlü siyasetçilerin, devlet adamlarının, Diyarbakırsporlu eski önemli yöneticilerin, ünü her yerde bilinen iş adamlarının, söz sahibi sivil toplum örgütlerinin, mülkü amirlerin, belediye başkanlarının, sanat ve bürokrasideki ağır topların samimiyet testi olacak. Olay artık Diyarbakırspor olayı değil, memleket meselesidir. Kimlerin memleketi daha çok sevdiğinin göstergesi olacak. Diyarbakır’ın en büyük hastalığı olan çekememezliğin, hasetçiliğin ve kısır çekişmelerin memleket sevgisinden daha ağır basıp basmadığını Diyarbakırspor’un ligde kalıp kalmaması ortaya koyacak.

GAFLET UYKUSUNDAN UYANIN ARTIK

Tek tek isim vermeye gerek yok. Kamuoyu da onlar da kim olduklarını ve bırakın seferberlik ilan etmeleri ellerinin bile kaldırmaları halinde neler olabileceğini biliyorlar. Yeter ki istesinler. Diyarbakırspor siyaset üstüdür, kentin en önemli markası ve değeridir. Biz böyle düşünüyoruz, onlar da böyle düşünüyorsa hiçbir güç Diyarbakırspor’u küme düşürecek. Pazar günü Diyarbakırspor ligde kalırsa bu kentin gücüyle olacak, küme düşerse de Tokatspor’a karşı sportif bir başarısızlık olmayacak. Tamamen yukarıda zikrettiğimiz faktörlerin olaya bakış açısının sonucu olacak.

Diyarbakır’ın adı gerçekten de büyüktür. Mesele o büyüklüğün içini doldurmaktır. Düne kadar Diyarbakırspor’un ‘ağabeylik ‘ yaparak liglerde tuttuğu bölge takımları bugün üst liglere çıkıyorsa Diyarbakır’ı her alanda temsil edenler ‘Biz nerede hata yapıyoruz?’ diyerek ‘bugünden geçi yok ‘ diyerek bizi tarihin karanlık sayfalarına götüren bu gaflet uykusundan uyansın.

Haber-Yorum :Saffet AZBAY

Kaynak: Diyarbakır Söz