Diyarbakır’da rekor katılımlı spor lisesi sınavı canlı yayınılandı

Güçlü bir yapılanmayla yeni döneme hazırlanan Diyarbakır Spor Lisesi’nde bu yıl yetenek sınavına okul tarihinin en yüksek katılımı sağlandı.

Diyarbakır’da rekor katılımlı spor lisesi sınavı canlı yayınılandı

Sınav okulun sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Veliler, heyecanı sınav salonunda kurulan ekranda izleyerek heyecanı yaşadı.
317 öğrencinin başvurduğu sınav Seyrantepe Spor Salonu’nda başladı. 13 Temmuz’a kadar devam edecek yetenek sınavının sonuçları 17 Temmuz’da açıklanarak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için okumaya hak kazanan öğrenciler belli olacak. 

İlginin Yüksek Olması Sevindirdi

Milli sporcu, Türkiye şampiyonası dereceleri ve lisanslı sporcu olmak gibi kriterlerin sonuçlara olumlu yönde etki edeceği sınavda öğrenciler, spor yetenek uygulamasından geçiriliyor.
Uzman komisyon tarafından takip edilen ve yönetilen sınavın sorunsuz geçmesi için her türlü önlemin alındığı ifade edildi.
Diyarbakır Spor Lisesi yetenek sınavına ilginin önceki yıllara göre artmış olması sevindirdi.

Milli Eğitim Müdürlerinden Tam Destek 

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali,  Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Atlı ve Diyarbakır Spor Lisesi yönetimine sınavın şeffaf koşullarda yapılması nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz