İnşaat işçisi antrenörün şampiyon evlatları

Diyarbakır'da inşaat işçiliği de yapan kick boks ve muay thai antrenörü Abdullatif Zilan'ın 4 çocuğu, babalarını örnek alarak ülke genelinde katıldıkları birçok müsabakada başarı elde etti

İnşaat işçisi antrenörün şampiyon evlatları

Bir kızı Türkiye birincisi, 3 çocuğu da ikinci ve üçüncü olan Zilan:

"Gündüz inşaatta çalıştıktan sonra akşam salonda aralarında çocuklarımın da bulunduğu 30 öğrenciye ders veriyorum"

Diyarbakır'da inşaat işçisi Abdullatif Zilan'ın antrenörlüğünü yaptığı 4 çocuğu, kick boks ve muay thai branşlarında katıldıkları müsabakalarda dereceye girdi.

İnşaat işçiliğinin yanı sıra kick boks ve muay thai antrenörlüğü yapan Zilan, Uzakdoğu sporları konusunda eğitim veriyor.

Diyarbakır'da yaklaşık 20 yıldır Uzakdoğu sporlarıyla ilgilenen 5 çocuk babası Zilan'ın, kick boks ve muay thai branşlarında yetiştirdiği 4 çocuğu ülke genelinde yapılan birçok müsabakaya katıldı.

Geçimini inşaat işçiliği ve antrenörlük yaparak sağlayan Zilan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, spora yöneltmek olduğunu söyledi.

Çocuklarıyla spor salonu açtığını vurgulayan Zilan, 4 çocuğunu da kendisinin yetiştirdiğini ifade etti.

Zilan, çocuklarının katıldıkları müsabakalarda iyi dereceler elde ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Her iki dalda da başarı elde ettiler. Spor yaparken, çocuklarım da beni örnek aldı. Çocuklarımdan Hasan, Sultan ve Esmer'in Türkiye ikinciliği ve üçüncülükleri var. Zeynep de Ordu'da geçen yıl Türkiye birincisi oldu. Gündüz inşaatta çalıştıktan sonra akşam salonda aralarında çocuklarımın da bulunduğu 30 öğrenciye ders veriyorum. Oldukça yorucu ama yine de memnunum."

Zilan, çocuklarının 26 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde yapılacak Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na da katılacağını ve onlardan derece beklediğini sözlerine ekledi.

- "Babama özendim"

Katıldığı müsabakalarda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden Esmer Zilan, kadınların kick boks ve muay thai öğrenerek kendilerini savunabildiklerini söyledi.

Babası Abdullatif Zilan'ı örnek aldığını kaydeden Esmer, "Babam antrenör olduğu için ona özenerek başladım. Müsabakalarda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettim. Kız ve erkek kardeşlerim de bana bakarak bu spora başladılar. Onlar da müsabakalarda derece elde ettiler" dedi.

Esmer, hedefinin Türkiye ve dünya birinciliği olduğunu da dile getirdi.

7 yaşındaki Muhammed Ali ise ailesine özenerek spora başladığını amacının başarılı bir sporcu olmak olduğunu anlattı.

Kaynak: Spor Merkezi