Kayyum değil uçurum

Diyarbakırspor’u kurtarmak iddiasıyla göreve geldiler, elle tutulur futbolcuları düşündürücü şekilde sattılar….

Kayyum değil uçurum

21 yıl önce Elazığ’lı Öztürkler yönetimi gözde futbolcuları satınca Diyarbakır ayaklanmıştı. D.Bakırspor’un eski futbolcularından oluşan kayyumun son icraatı (!) ise İrfan’ı 22.5 bin TL’ye satmak oldu.

İRFAN’I KONYASPOR’A  SATTILAR

Son 3 yılda 3 kez küme düşerek Süper Lig’den 3.Lig’e ve oradan da tarihinde ilk kez amatöre düşme noktasına gelen Diyarbakırspor’a bir darbe de kendi öz evlatları olan eski futbolcularından geldi. Eski futbolculardan oluşan kayyum,kelepir fiyata ve esrarengiz şekilde sattığı futbolculara İrfan Haluk İldiz’i de ilave etti. Daha önce Murat Kürüm,Hikmet Arslan,Süleyman Baykuş ve Cemal Doğu gibi isimler hem şaibeli hem de komik rakamlarla satılmıştı. İrfan ise 15’i nakit ve 7.5 bin TL’si senet olmak üzere 22.5 bin TL karşılığında 2.Lig ekiplerinden Torku Konyaspor’a satıldı.

Diyarbakırspor’da yaşanan bu olay aslında ilk değil. Son yıllarda gelen yönetimler bu yollarla bir çok futbolcuyu elden çıkarırken,alınan paralar sırra kıdem (!) bastı.

ÖZTÜRK’LERDEN NE FARKINIZ KALDI?

1992’de yaşanan olay ise o zamanki kamuoyu ve taraftarları ayağa kaldırmıştı. Elazığ’lı Mehmet Öztürk,yönetim boşluğunu fırsat bilerek Diyarbakırspor’a başkan olmuş, bir süre sonra Muhammed Dilaver ve Erdoğan Eryılmaz gibi o dönemin önemli oyuncularını satmıştı. Transferden gelen paralarla beraber kayıplara karışan Öztürk’ler yönetimine karşı tepkiler oluşmuş,iki futbolcu geri alınamamış ancak diğer futbolcuları lisansları filmlere konu olacak yöntemlerle geri alınmıştı.

Asıl görevi kulübü kongreye hazırlamak olan ve kulübü kurtarmak iddiasıyla defalarca mahkemeye başvurarak göreve gelen kayyumun transfer yasağı olduğu halde 5 önemli futbolcuyu ilginç şekilde satması büyük tepkilere yol açarken,takım arkadaşlarının satılmasına tepki gösteren diğer futbolcular da kayyumu istifaya davet etti.

FUTBOLCU DA TARAFTAR DA ÖFKELİ

“Bize verdikleri sözleri tutmadılar. Kimseye para vermediler. Transfer yasağı olduğu halde 5 önemli arkadaşımızı akıllara ziyan rakamlarla sattılar. Madem bunu yapacaklardı,sorun çözmeyip,kulübün içini boşaltacaklardı niye geldiler?Onları görmek istemiyoruz. Onlar gitsin,onlarsız da devam ederiz” diyen futbolcuların bugünkü Isparta Emrespor maçından sonra eylem yapacağı belirtildi.

Kayyumun son olarak İrfan’ı bu şekilde satması taraftarları da çileden çıkardı. Taraftar grupları da kayyum yönetimini halka hesap vermeye ve istifa etmeye davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz