Pendik faciası!

Diyarbakırspor, kendi sahasında Pendikspor’la 1-1 berabere kalarak son hafta öncesinde adeta kendini ateşe attı.

Pendik faciası!
Tokatspor’un Konya Şekerspor’u 1-0 yenmesiyle 2 takım da son haftaya 25 puanla girdi. Küme düşen takımı son hafta maçları belirleyecek.

                          

DİYARBAKIRLI CANER DİYAR’I YAKTI  Diyarbakırspor ligde kalma yolunda çok önemli bir fırsatı elinin tersiyle itti. Ligde hiçbir iddiası olmayan Pendikspor’u konuk eden Diyarbakırspor sahadan 1-1’lik sonuçla ayrılarak son haftaya büyük bir riskle girdi.

Maça Diyarbakırsporlu taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Maraton ve kapalı tribünleri dolduran 8-9 bine yakın taraftar takıma destek verdi. İlk yarıda Ahmet Aras ve Murat’la net fırsatlar kaçıran Diyarbakırspor ikinci yarıda da bir türlü aradığı golü bulamadı. Pendikspor, 57.dakikada Diyarbakır’lı Caner Erdoğan’ın attığı golle 1-0 öne geçti.

75.dakikada Diyarbakırspor penaltı kazanırken, bu pozisyonda Cengiz kırmızı kart gördü ve Pendikspor 10 kişi kaldı. Penaltıyı gole çeviren Suat Mutlu, skoru 1-1’e taşıdı.

PUANLAR EŞİT, İŞ AVERAJA KALABİLİR Tokatspor ise  kendi sahasında Konya Torku Şekerspor’u 1-0 mağlup etti. Son hafta öncesinde iki takım da 25 puana sahip.

Diyarbakırspor son haftada Ankara’da Bugsaşspor’la karşılaşırken, Tokatspor da Trabzon’da Ofspor’un konuğu olacak.

İki takımın ligi eşit puanla tamamlaması halinde genel gol averajı düşen takımı belirleyecek. Diyarbakırspor evinde 1-0 yendiği ve deplasmanda 2-1 yenildiği Tokatspor’la ikili averajda eşit olduğu puan eşitliğinde iş genel gol averajına kaldı. Diyarbakırspor’un gol averajında rakibine göre 4 gol fazlası var.

Kaynak: Diyarbakır Söz