Tarih yeniden yazılsın

Diyarbakırspor ya ilk kez 3.Lig’e düşmekten kurtulacak, ya da 36 yıl sonra bu lige düşecek.

Tarih yeniden yazılsın
Diyarbakırspor,Bugsaşspor’a konuk olurken,Tokatspor’un rakibi Ofspor.Diyarbakırspor’un ligde kalması için kendi maçını kazanması veya yenilmesi halinde Tokatspor’un da kaybetmesi gerekiyor.

NEFESLER TUTULDU, GÖZLER MAÇ SAATİNDE Diyarbakırspor, 44 yıllık tarihinin en heyecanlı günlerinden birini yaşayacak. Ligde kalmak için Tokatspor’la son haftaya aynı puanla giren ve rakibinin 4 gol fazlasıyla önünde yer alan Diyarbakırspor,Play-Off hesapları yapan Bugsaşspor’un konuğu olurken, Tokatspor aynı saatte Trabzon’da ligde iddiası kalmayan Ofspor’la karşılaşacak.

Dün başkente giderek Sincan’daki Boss otelde kampa giren Diyarbakırspor’da nefesler tutuldu ve tüm dikkatler maç saatine çevrildi. Diyarbakır’da hayatın durmasına neden olacak maçların başlama saati 15.30.

  LİGDE KALMAK İÇİN İNCE HESAPLAR Kazanması halinde rakibiyle ikili averajı eşit olan Diyarbakırspor, Tokatspor’un 4 gol önünde olduğu için büyük ihtimalle ligde kalacak. Yeşil-Kırmızılı takımın berabere kalması ve yenilmesi halinde ise gözler Ofspor-Tokatspor maçına çevrilecek. İki takım da berabere kalsa veya yenilse gülen taraf Diyarbakırspor olacak. Diyarbakırspor kazanırsa ve Tokatspor puan kaybederse Diyarbakırspor puan farkıyla ligde kalacak. Diyarbakırspor’un puan kaybetmesi ve Tokatspor’un da kazanması halinde Yeşil-Kırmızılı takım 3.Lig’den 2.Lig’e çıktığı 1975-76 sezonundan tam 36 yıl sonra 3.Lig’e düşecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz