Yeni Diyarbakırspordan Çarpıcı Açıklama

Abdulkadir Duran isimli kişinin mahkemeye başvurarak isim değişikliğinin yapıldığı Eylül 2013’teki Diyarbakırspor kongresinde alınan kararları iptal ettirmesinden sonra gözlerin çevrildiği Yeni Diyarbakırspor A.Ş, bu kararla Diyarbakırspor markasının yeniden ayağa kalkmasının engellenmek istendiğini vurguladı.

Yeni Diyarbakırspordan Çarpıcı Açıklama

Abdulkadir Duran isimli kişinin mahkemeye başvurarak isim değişikliğinin yapıldığı Eylül 2013’teki Diyarbakırspor kongresinde alınan kararları iptal ettirmesinden sonra gözlerin çevrildiği Yeni Diyarbakırspor A.Ş, bu kararla Diyarbakırspor markasının yeniden ayağa kalkmasının engellenmek istendiğini vurguladı.

KULÜBÜMÜZ HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIKTIR

Kulübü şirketleştirmelerindeki amacın borçsuz ve mali kriterlere uyan bir yapı oluşturmak olduğu vurgulanan açıklamada,”Kulübümüz her türlü eleştiri ve öneriye açık olup, isteyen kişilerin gelip hisse almak suretiyle üye olabilecekleri, yönetime dahil olabilecekleri bir çok kez tarafımızdan belirtilmiştir. Belki de kulübümüzün 3.Lig’de olmasından dolayı bugüne kadar bu çağrılarımız karşılık bulmamıştır. 2.Lig’e ve daha üst liglere çıkılması halinde bu anlamda çok daha fazla talep olacağını düşünmekteyiz. “ denildi.

‘BU MARKAYI DİLENCİ KÜLTÜRÜNDEN KURTARDIK’

“TFF’nin yıllık olarak her kulübe eşit derecede sağladığı kaynaklar dışında hiçbir gelir kaynağı olan kulübümüzün tüm finansmanını karşılamakta olan onursal başkanımız Feyzi İlhanlı, göreve geldiği günden beri Diyarbakırspor markasını kimseye muhtaç etmemiş, kulübümüz maddi sorunlar, devlet kurumları, yerel yönetimler ve siyasetten uzak şekilde yönetilerek,  bunlardan maddi yardım isteyen deyim yerindeyse dilenci olmak pozisyonuna düşürülmemiştir. ” diye devam eden açıklamada, Diyarbakırspor markasının 3.Lig’de olmasına rağmen Süper Lig ve PTT 1.Lig düzeyinde imkânlarla yönetildiği vurgulandı.

‘KULÜBÜMÜZÜN YAPISI BAZI ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETTİ’

Açıklamada,” Yine hiç kimseden maddi destek almadan 5 yıldızlı otel şartlarına sahip kulüp binası ve modern otobüsüne sahip kılınan kulübümüz, en iyi yerlerde ve şartlarda kamp yapma imkanına kavuşturulmuş, en konforlu ve kentimize yakışır imkanlarla deplasman maçlarına gidip gelebilmiştir. Futbol takımımızda ödemeler düzenli yapılmış olup, takımımız hiçbir zaman maddi sorun ve krizlerle gündeme gelmemiştir. Kurumsal anlamda kelimenin tam anlamıyla şirket gibi yönetilmiştir. Diyarbakırspor markasının gerek TFF ve gerekse diğer kurumlar nezdindeki ‘sorunlu kulüp’ imajı ortadan kaldırılmıştır. Bugün kulübümüz TFF ve resmi kurumlar bazında mali kriterlere uygun olması ve borçsuz yapısından ötürü takdir edilen kulüplerin başında gösterilmektedir. Hiçbir siyasi yapının güdümünde olmayan kulübümüzün bu görüntüsü bazı çevreleri rahatsız etmektedir. “ ifadeleri kullanıldı.

‘TEK AMACIMIZ DİYARBAKIRSPOR’UN KAPANMASINI ÖNLEMEKTİ’

Kamuoyu ve taraftarın talebi üzerine Diyarbakırspor isminin tarihe karışmasını engellemek amacıyla bu değerli isme talip olduklarını vurgulayan kulübün açıklamasında,”Yeni Diyarbakırspor olarak 3.Lig’e çıkıp yoluna devam ederken, efsane Diyarbakırspor’un kötü yönetilerek 4 yılda Süper Lig’den amatör lige kadar düşürülerek kapanma aşamasına gelmesi üzerine kamuoyundan kulübümüze yönelik beklentiler ve talepler oluştu. Diyarbakırspor ismini yaşatmamız adına kamuoyundan talepler ve baskılar geldi. Borç batağı nedeniyle Diyarbakırspor’u ayakta tutmanın mümkün olamayacağını gören Diyarbakırspor’un son yönetimi,bu değerli ismin tarihe karışmasının önüne geçmek amacıyla kongre yaparak isim değişikliğine gitti. 2013 Eylül ayında yapılan kongrede Diyarbakırspor’un ismi Yıldız21 Gençlikspor olarak değiştirilince Diyarbakırspor ismi boşa düştü. Halkımızın yoğun talebi ve beklentisi üzerine Dernekler İl Müdürlüğü’ne Diyarbakırspor ismi için başvuruda bulunduk. Dernekler İl Müdürlüğü, bu ismi almamızın önünde engel olmadığına dikkat çekerek talebimizi onayladı.” denildi.

‘ENGELLENEN YENİ DİYARBAKIRSPOR DEĞİL, DİYARBAKIRSPOR OLMUŞTUR’

Diyarbakırspor’un yaşatılmasından rahatsız olanların kirli ittifaklar içine girdiği iddia edilen açıklama şöyle devam etti ;”Diyarbakırspor ismi bizde olmasına rağmen yasal engellerden dolayı bunu TFF düzeyinde hayata geçiremedik. Gerek Diyarbakırspor’un borç batağına sürüklenmesine yönelik açılan kamu davası ve gerekse TFF ve FİFA düzeyindeki yasal süreç nedeniyle liglerde resmi anlamda Diyarbakırspor adıyla yer alamadık. Hukuki anlamda bunun için gerekli olan süre ve engeller önümüzdeki yıllardan ortadan kalkacak, böylelikle efsane Diyarbakırspor ismi tekrar TFF kayıtlarında olacaktı. Ne yazık ki bundan rahatsız olan ve Diyarbakırspor’un yeniden yükselişini hazmedemeyen anlayış boş durmadı. Daha önce Diyarbakırspor’da kayyum olarak görev yapmış olan bir şahıs, kulüpten alacağı olan eski yönetici ve çalışanların desteği ve beyanlarıyla Diyarbakır 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Kurulan büyük komplo ve kumpas sonucu mahkeme de yanıltılarak Diyarbakırspor isminin değiştirilmesine yönelik işlemler iptal edildi. Burada önüne engel konulan Yeni Diyarbakırspor değil, Diyarbakırspor’dur. Çünkü Yeni Diyarbakırspor’un yoluna devam etmesinin önünde bir engel bulunmamaktadır. “

‘İSİM OLAYINA GEREKLİ SAHİPLENME GÖSTERİLMEDİ’

Diyarbakırspor’un misyonunun Yeni Diyarbakırspor tarafından devam ettirildiği kamuoyu ve halk tarafından benimsendiği ifade edilen açıklamada, kentteki bileşenlere de yaşananlar karşısında sessiz kaldıkları için sitem edildi. Açıklamada,” Kaldı ki Diyarbakırspor ismi tarafımıza Diyarbakırspor’un son kongresinde alınan kararla değil, Dernekler İl Müdürlüğü düzeyinde bu ismin boşta kalması üzerine geçmiştir. Halen Diyarbakırspor ismi resmi anlamda bizdedir. Her ne kadar yangından mal kaçırır misali temyiz yolu kapatılsa da kulübümüz Diyarbakırspor ismi için sonuna kadar mücadele edecektir. Ne var ki Diyarbakırspor ismine sahip çıkmak sadece bizim görevimiz değil, kentimizdeki tüm bileşenlerin görevidir. Bu anlamda üzerine düşeni yapması gerekenlerin bunu yapmadığını ve bu değerli ismin yeniden ayaklar altına alınmasına, hatta borç yükü nedeniyle bir süre sonra kapanma ihtimali yüksek olmasına rağmen seyirci kaldığını görmekteyiz. “ denildi.

‘DİYARBEKİRSPOR KONUSUNDA KARARI HALKIMIZ VERECEK’

Açıklamada son günlerde gündeme gelen Diyarbekirspor A.Ş için de yeşil ışık yakıldı. Açıklamada,”Daha önce açılan ve sonra feshedilen Diyarbekirspor isminin kullanılamayacağı bizlere Dernekler İl Müdürlüğü tarafından ifade edilmiştir. Bizler de bunun üzerine şirketler kanununa dayanarak Diyarbekirspor A.Ş ismini resmi kanallarla tescil ettirdik. Kentimiz için tarihi anlam ifade eden Diyarbekirspor A.Ş ismi resmi kurumlar düzeyinde onaylatılmış olup TFF nezninde kabul edilmesi önünde yasal ve hukuki engel bulunmamaktadır.

Kulübümüz şu an için sadece şampiyonluk hedefine odaklanmıştır. İsimle ilgili olarak sezon sonunda halkımız ve taraftarlarımızla yapacağımız istişareler sonucu nihai kararı vereceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Spor Merkezi