MOLOTOFCULARA CEZA YAĞDIRILDI!

MOLOTOFCULARA CEZA YAĞDIRILDI!

MOLOTOFCULARA CEZA YAĞDIRILDI!

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da bir markete molotofkokteyli attıkları iddiasıyla yargılanan 3 kişiye 7 yıl ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle, 11 Ocak 2008'de Diyarbakır'daki düzenlenen gösteride, 3 kişinin yaralandığı markete molotofkokteyli atılmasıyla ilgili yargılanan Ercan Kızılboğa, Baver Bakır ve Altan Sancar hakkında açılan karar sonuçlandı. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan tutuklu Kızılboğa, Bakır ve Sancar ile avukatları karar duruşmasında hazır bulundu.

MAHKEME CEZA VERDİ

Savcının, esas hakkındaki görüşünü açıklarken ömür boyu hapis isteminde bulunduğu sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Kızılboğa ile Sancar hakkında, ‘örgüt adına suç işlemek' suçundan 6'şar yıl 3'er ay, `patlayıcı madde bulundurmak ve bunları kullanmak suretiyle mala zarar vermekten' 4'er yıl 2'şer ay, `kasten yaralama' suçundan da 7'şer ay 15'er gün hapis cezası kararı verdi. Baver Bakır'a ise `örgüt adına suç işlemek' ve 'kasten yaralama' iddiasıyla 7.5 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler