‘Bombacı Mülayim’in avukatları: Suçlu ilan edilircesine yapılan paylaşımlar suçtur

Sosyal medyada 'Bombacı Mülayim' olarak tanınan ve tutuklanan polis V.K.’nin avukatları, soruşturma sürecinin detayını açıkladı.

‘Bombacı Mülayim’in avukatları: Suçlu ilan edilircesine yapılan paylaşımlar suçtur

Mülayim” ismi kullanan polis V.K.’nın avukatları soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. “Müvekkil V.K. hakkında medyaya yansıyan bilgilere ilişkin açıklama yapma zorunluluğumuz ortaya çıkmıştır” denilen açıklamada, V.K. hakkındaki iddialara da dikkat çekildi.

‘BASİT TEHDİT VE HAKARET’ DAVASI MAHKEMECE DÜŞÜRÜLDÜ

Gözaltına alındığı ilk saatlerde V.K. hakkında şikâyette bulunduğu belirtilen E.F.O. isimli şahısla ilgili yargılamaya değinen avukatlar, “Müvekkilin meslektaşlarını korumaya yönelik mesajlar nedeniyle hakkında, E.F.O. isimli şahıs tarafından Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne başvuru yapılmadan önce 15.04.2022 tarihinde Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunulmuştur. Akabinde müvekkilin ‘Basit Tehdit ve Hakaret suçlarını’ işlediği iddiası ile kamu davası açılmış ve yapılan yargılama neticesinde Yalova 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından düşme kararı verilmiştir. Söz konusu mahkeme kararında davaya konu mesajların 26 Mayıs 2020 ve öncesi olduğu belirtilmiştir. Daha sonra E.F.O. isimli şahıs, müvekkil tarafından yapılan şikâyet üzerine disiplin cezası aldıktan sonra aynı/benzer sebeplerden dolayı müvekkil hakkında asılsız şikayetlerde bulunduğu için ilgili şahıs hakkında, müvekkil tarafından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na 19.03.2023 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

30 PAKET KEDİ MAMASI KARŞILIĞINDA UZLAŞMIŞ

B.M. isimli şahıs tarafından polis V.K. hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapıldığı iddia edilen ihbara da değinilen açıklamada, “B.M. isimli şahıs tarafından müvekkil V.K.'ye yönelik birtakım ifadelerde bulunulması nedeniyle müvekkil tarafından, ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Uzlaştırma işlemleri için dosya tevdi edilmiş ve müvekkilin 30 paket kedi maması alınması halinde uzlaşmayı kabul edeceği şahsa bildirilmiştir. Bunun üzerine 30 paket kedi maması alınmış ve müvekkil uzlaşmayı kabul etmiştir” ifadeleri yer aldı. V.K.’nin sokaktaki sahipsiz hayvanlara baktığı ve beslediği daha önce de gündeme gelmişti.

‘ARŞİVLEME İŞLEMİ YAPMADI’

V.K. hakkında gündeme getirilen 3 bin evrak arşivlediği yönündeki iddialara da dikkat çeken avukatlar, “Müvekkil herhangi bir arşivleme işlemi yapmamış olup gönderilen evrakların, müvekkile disiplin hukuku açışından bilgi almak için vatandaşların gönderdiği ve gönderen vatandaşlara ait olan evraklar olduğu, müvekkilin bu kapsamda bir kusurunun ve suç içeren bir hususun olmadığı yapılan yargılama sonucunda da ortaya çıkacaktır” diye belirtti.

‘SUÇLU İLAN EDİLİRCESİNE YAPILAN PAYLAŞIMLAR CEZAİ SORUMLULUK DOĞURUR’

"Müvekkil V.K. hakkında soruşturma işlemleri devam etmektedir. Hukuka aykırı olarak verilen tutuklama kararına itiraz edilmiş olup süreç yakından takip edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 38/4 maddesinde “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” hükmü, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6/2. maddesine göre, “Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır” hükmü mevcuttur. Yapılan açıklamalar doğrultusunda kamuoyunda müvekkilin suçlu ilan edilircesine dair yapılan paylaşımların Anayasamıza ve AİHS’ne aykırı olduğunu hukuki ve cezai sorumluluk doğuracağını kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: Diyarbakır Söz