'Hasta tutuklular serbest bırakılana kadar nöbeti sürdüreceğiz'

İzmir’de Adalet Nöbeti’ni sürdüren aileler, hasta tutuklular serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

'Hasta tutuklular serbest bırakılana kadar nöbeti sürdüreceğiz'

İzmir’de, hasta ve infazı yakılan tutukların serbest bırakılması, cezaevlerindeki tecride son verilmesi için sürdürülen Adalet Nöbeti, 102’nci gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Tutuklu yakınlarının eylemine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme İlçe Örgütü yöneticileri de katıldı. 

"Hasta tutsaklara özgürlük", "Deng bide zindanan" ve "Girtiyen nexweş re azadî" yazılı önlüklerin giyildiği eylemde konuşan tutuklu yakını Hanife Gümüş, 102 gündür Adalet Nöbeti'ni sürdürdüklerini vurgulayarak, İzmir halkına destek çağrısında bulundu. Gümüş, “İnsanların buraya gelip bizlere destek vermesi gerekiyor. Barış annesiyiz, adalet istiyoruz. Kimsenin çocukları ölsün istemiyoruz.  Çocuklarımızın üzerinde zulüm var. Çocuklarımıza radyo, gazete, dergi verilmiyor. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere hasta tutuklular serbest bırakılmalı. Hasta tutuklular serbest bırakılana kadar nöbetimizi sürdüreceğiz" dedi.

Antep ve Mardin’in Derik ilçesinde yaşanan trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Gümüş, yaralılara da şifalar dileyerek, konuşmasını sonlandırdı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz