İncirlik Üssü'nün adı değişti!

İncirlik Üssü'nün adı değişti! İncirli Üssü'nün yeni ismi ne oldu?

İncirlik Üssü'nün adı değişti!

İncirlik Üssü'nün adı değişti! İncirli Üssü'nün yeni ismi ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı yaptığı son dakika açıklaması ile İncirlik Üssü'nün isminin değiştiğini açıkladı. Peki, İncirlik Üssü'nün yeni adı ne oldu? İşte, Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklama... 

İncirlik Üssü'nün adı değişti! İncirli Üssü'nün yeni ismi ne oldu?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İncirlik Üssü ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İHA'da yer alan habere göre; İncirlik Üssü'nün ismi değişti. Peki, İncirli Üssü'nün yeni ismi ne? Detaylar haberimizde…

İncirlik Üssü'nün yeni ismi ne oldu?

MSB tarafından yapılan son dakika açıklamasında "İncirlik/Adana'da bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı’nın ismi, Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirilmiştir" denildi.

İncirlik Üssü Nerede?

Yeni ismiyle 10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı olan İncirlik Üssü, Adana'nın Sarıçam ilçesinde yer alıyor.

İncirlik Üssü’nün İsmi Neden Değişti?

Adana’nın Sarıçam ilçesinde yer alan ve kamuoyunda da yakından bilinen İncirlik Hava Üssü, 1951 yılında kullanıma açılmıştı. İçerisinde, Türk Hava Kuvvetleri’nin ve ABD Hava Kuvvetleri’nin askeri uçakları bulunuyor.
1955 yılında resmi adı ‘Adana Hava Üssü’ olarak değiştirilmişti. 1958’de ise ‘İncirlik Hava Üssü’ ismini aldı. 2024 itibarıyla, Milli Savunma Bakanlığı’nın aldığı son dakika kararıyla ‘10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı’ ismi verildi.

Hava Kuvvetleri’nde üsler ‘ana ulaştırma’, ‘tanker üssü’ ve ‘ana jet’ olarak sınıflandırılıyor. İncirlik, Türk Hava Kuvvetleri tarafından ‘10. Tanker Üs Komutanlığı’ olarak adlandırılıyordu. Geçtiğimiz senelerde ihtiyaçlar doğrultusunda, Merzifon’da bulunan 152. Filo, İncirlik’e kaydırılmıştı. Muharip bir filonun da İncirlik’te görevlendirilmesiyle burası ‘Tanker Üssü’ kategorisinden çıktı. ‘Ana Jet Üssü’ oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler