Pet shopta yasaklanan hayvan satışı sosyal medyada arttı

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle pet shoplarda kedi ve köpek satışı vitrinde yasaklanmıştı. Pet shoplarda kataloglardan gösterilerek satış yapılırken, internet üzerinden yapılan satışlar ise arttı. Binlerce kişinin üye olduğu Telegram gruplarında, satışlar fotoğraflı ve videolu reklamlarla yapılıyor. Hayvan fiyatları belirtilmiyor ancak "görüşülür" diye not düşülüyor.

Pet shopta yasaklanan hayvan satışı sosyal medyada arttı

Telefonla yapılan görüşmelerde ise satışa sunulan hayvanların fiyatları ve cinsleri hakkında bilgi veriliyor. Bazı hayvanseverler, bu satışlarda hayvanların sağlık durumu ve bakımı hakkında yeterli bilgi bulunmamasına tepki gösteriyor. Telegram grubundan ulaştığımız ve kedi satın almak istediğimizi söylediğimiz A.A "Şecereli fiyatı 17 bin lira. Bir beyaz var safkan British ama ona şeceresiz 12 bin diyorum. Bakımını ise evde yapıyoruz. Anne ve baba kendi kedilerimiz" dedi.

HAYTAP Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat ise " İnsanlar istedikleri gibi internet üzerinden bir şekilde satmaya devam ediyorlar. Sen kim oluyorsun da bu hayvanları çiftleştirir satıyorsun? Fatura vermiyorsun? İzin almıyorsun, ruhsat almıyorsun, kendi vermiş olduğu şecere belgesinin doğru olup olmadığı ne malum?" dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz