Soğuk hava yurdu terk ediyor, sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışlarının yurdu terk ettiğini belirterek, hafta sonunda ılık ve yağışlı havanın etkisine girildiğini bildirdi.

Soğuk hava yurdu terk ediyor, sıcaklıklar artacak

Genel müdürlük, mevsim normalleri altına düşen hava sıcaklığının yarın batı bölgelerden başlayarak cuma günü ve hafta sonunda tüm yurtta artacağını kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta sonundan bu yana yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası ve yağışlı havanın halen kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürdüğüne dikkat çekilerek, yağış alan tüm yerlerde yağışların kar şeklinde olduğu ifade edildi. Bugün yapılan ölçümlere göre kar kalınlığının Bitlis'de 230, Hakkari'de 153, Tunceli ve Ağrı'da 68, Muş'ta 58, Düzce'de 48, Kars'ta 47, Bayburt ve Ardahan'da 45, Bingöl'de 44, Erzurum ve Gümüşhane'de 40, Kocaeli'nde 38, Erzincan'da 36, Sakarya'da 23, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 20, Sarıyer'de 11, Atatürk Havalimanı'nda 10, Aksaray ve Bartın'da 18, Sivas'ta 17, Malatya'da 14, Mardin ve Bolu'da 13, Tokat ve Zonguldak'ta 12, Yozgat ve Bilecik'te 10, Siirt ve Kayseri'de 9, Elazığ'da 8, Kırıkkale'de 7, Diyarbakır'da 6, Afyonkarahisar'da 5 ve Ankara'da 1 santimetre olarak ölçüldüğü belirtilen açıklamada, "Yapılan son tahminlere göre yurdumuzu etkileyen soğuk ve yağışlı havanın yarın (10.01.2013 Perşembe günü) Kuzey ve Doğu Bölgelerimizde (Karadeniz, İç Anadolu'nun Doğusu, Doğu Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun Doğusu) kar yağışı şeklinde etkili olmaya devam edeceği ve gece saatlerinde yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ve İstanbul'da etkili olan kar yağışının bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybederek tamamen kesilmesi tahmin ediliyor. Cuma günü öğle saatlerinden itibaren yurdumuzun bu kez Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak çevreleri ve Ankara'nın Batı ilçelerinde görülecek yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde kar ve zamanla karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu yağışlı sistemin hafta sonunda yurdumuzun büyük bölümünde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor." denildi.

Bugün kuzey yönlerden esen rüzgarın yön değiştirerek cuma ve cumartesi günleri Türkiye'nin iç ve batı bölgelerinde güney yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak esmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri altına düşen hava sıcaklığının perşembe günü batı bölgelerden başlayarak cuma günü ve hafta sonunda tüm yurtta artacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler