Taşucu Triatlon Yarışı'na 174 sporcu katıldı

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun düzenlediği 4'üncü Salcano Taşucu Triatlon Yarışları, Silifke'de gerçekleştirildi,174 sporcu, milli takıma seçilebilmek için çaba harcadı.

Taşucu Triatlon Yarışı'na 174 sporcu katıldı
Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Taşucu triatlonunda başarılı olan sporcular arasından milli takım seçmeleri yapacaklarını, bu yüzden de Taşucu etabının sporcular için çok önemli olduğunu söylerken şöyle dedi:
"Triatlonda ilkbölümdeyüzme,sonrabisiklet,son bölümde de koşu yarışları yapılıyor.Seçmelerde başarılı olan atletler, 2015 sezonunda Cenevre ve Chigago'da koşulacak olan yaş grupları Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanacak. Sporcularımız ellerinden gelenin en iyisini yaptı."
Yaş grupları kategorisinde erkek sporcular arasında birinci 2 saat 15 dakika 55 saniyelik derecesi ile Antalya Triatlon Spor Kulübü'ndenSoner Oralkasım, KKTC Ares Spor Kulübü sporcusu Emine Uluçay yaş grupları kadınlar kategorisinde 2 saat 40 dakika 29 saniyelikderecesiylebirinciliği göğüsledi.
Yıldızlar kategorisi erkelerde birinci Alanya Belediyespor Kulübünden Osman Nuri Kanıgül, kızlarda Alanya Doğa Spor Kulübünden Sıla Özdemir, Genç Erkeklerde Balıkesir Belediye Spor Kulübü'nden Kutluhan Onuk, Genç Bayanlarda Alanya Doğa Sporları Kulübünden Damla Alkım Ölmez birinci oldu. Elit Kategorisi erkekler birincisi Balıkesir Belediye Spor'dan Ali Mutlu, kadınlarda ise Balıkesir Çelmak Spor Kulübü'nden Ece Bakıcı birincilik kürsüsüne çıktı.
Başarılı olan sporculara madalyaları Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz ve Triatlon Fedarasyonu Başkanı Hamdi Güneş tarafından verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz