Zabıta memurlarına bıçaklı saldırı

Seyyar satıcılar ile zabıtalar arasında çıkan kavgada, 2 zabıta bıçakla yaralandı

Zabıta memurlarına bıçaklı saldırı

Van'da seyyar satıcılar ile zabıta memurları arasında çıkan kavgada, iki zabıta bıçakla yaralandı.

Ordu Caddesi'nde seyyar satıcılara yönelik çalışma başlatan Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, S.S'ye ait kayısı yüklü 27 SY 989 plakalı park halindeki kamyoneti caddeden kaldırmak istedi.

Zabıta memurları ile S.S. arasında çıkan tartışma, çevredeki seyyar satıcıların da müdahalesiyle kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, zabıta memurları Yusuf Günay ile Halit Yusufoğlu, bıçakla yaralandı.

Yaralılar, çevredekilerin yardımıyla özel bir hastaneye kaldırıldı. Kavga sırasında bazı araçlar da zarar gördü.

Zabıta memurlarını hastanede ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alan Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, yaralı personelin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kaya, zabıta ekiplerinin görevlerini yaptığı esnada seyyar satıcıların saldırısına uğradığını belirterek, ''Seyyar satıcılar, zabıta arkadaşlarımıza saldırmış. İki arkadaşımız yaralı. Önemli bir şeyleri yok, durumları fena değil. Amacımız şehrin düzenini korumak. Bunu yaparken de bu tür sıkıntılarla da karşılaşıyoruz'' dedi.

Zabıta amiri Levent Ağar ise Yusufoğlu'nun durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade ederek, kentin düzenini korumak için yaptıkları çalışmada zabıta memurlarının zaman zaman bu tür saldırılara maruz kaldığını kaydetti.

Polis, kavgaya karışan araç sahibi S.S ile diğer seyyar satıcıların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz