Baharda Ne Giyilir?

Mevsim geçişlerinde giyecek bir şeyler bulmak zor fakat biraz yaratıcılıkla bu zorluğun üstesinden gelmek çok kolay.

Baharda Ne Giyilir?

Yılın bu dönemlerinde sıcaklıktaki ani değişiklikler bizi şaşırtabilir ve Nisan ayı sonlarına yaklaşırken resmi olarak daha sıcak havalar geldi, ancak bazı yerlerde hala soğukluklar da var. Peki, baharda ne giyilir? Geçişi hasta olmadan nasıl atlatırsınız. İşte size birkaç ipucu…

Baharda Ne Giyilir? Hasta Olmadan Baharı Geçirmek İçin

Bahar, rengarenk havasıyla hayatımıza getirdiği neşeye ve heyecana rağmen, mevsime uygun kıyafet seçiminde oldukça zorlu olabiliyor. Güneş’in zararlı ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü takmalısınız. Ancak sürpriz bir sağanağa da yakalanmak istemiyorsanız yanınızda şemsiyenizi de taşımalısınız. Bir de gardırobunuz var; bu havalarda kışlık giysiler çok kalın, yazlık giysiler ise ince. Bu sebeple bir çözüm bulmanız gerekiyor. Ve sezon geçişlerinde çok az mağazada indirim oluyor. Peki, bütçemizi zorlamadan kışlık dolaplarımızı nasıl yaza taşıyabiliriz?

Baharda Kıyafet Seçerken Bilmeniz Gerekenler

  • İnce giysileri trençkotların içine giymek, öngörülemeyen bahar havasını yenmenin en kolay yoludur.
  • Amaç, aynı zamanda şık olmaktır ki bunu başarmak zor olabilir. Kazak giyerseniz terlersiniz fakat sadece tek gömlek giymek sizi hasta edebilir. Ancak dengeyi kurmanın bazı yolları var.
  • Öncelikle kabanlarınızdan ve montlarınızdan kurtulmuş olsanız bile atkı ve şallarınızı kaldırmayın. Şal, boynunuzu sıcak tutarken aynı zamanda daha şık görünmenizi de sağlar. Şal, farklı şekillerde de kullanılabilir. Omuzlarınızda veya boynunuzun tamamında kullanabilirsiniz. Hatta kulaklarınızı sıcak tutmak için türban gibi başınıza bile geçirebilirsiniz.
  • Kışın kaban altına giyilen kalın hırkalar ve ceketler, bahar aylarında harika bir seçenek olur. Hırkalarınıza dış giyim görünümü kazandırmak için kalın kemerler kullanabilirsiniz ve aynı sebeple ceketlerinizin düğmelerini iliklemeyebilirsiniz. Unutmayın ki, her ikisi de üzerinize bir şal sardığınızda oldukça şık görünür.
  • Başka bir püf noktası ise, ince etek ve elbiselerin üzerine kazak giymektir. Muhtemelen hepimizin giymeyi sabırsızlıkla beklediği, canlandırıcı yazlık ince elbiseler vardır. Bu elbiselerin üstüne ince kazaklar ya da hırkalar, ince bir bel kemeri ile kombinleyerek hem yaz hem de kış aylarında uyum sağlayacak bir bahar kombini oluşturulacaktır. 
  • Son olarak, bahar havasıyla başa çıkmanın eski ama basit bir yolu var: Katmanlı giyinme. Katmanlama aslında dolabınızı mevsim geçişlerine daha uygun hale getiren klasik bir numaradır. İnce giysi parçalarını alın ve üst üste giyin. Örnek olarak önce bir tişört giyin. Daha sonra üzerine bir gömlek geçirip küçük bir hırkayla da kombinleyin ve kollarını kıvırarak daha şık bir görünüm elde edin. Katmanlama yalnızca şık görünmenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda tüm gün boyunca kıyafetlerinizle oynayabilme fırsatı da sağlayacaktır. Havalar ısındığında bazı parçaları kolaylıkla çıkartabilir ve günün geri kalanını üstünüzde sadece bir tişörtle geçirebilirsiniz ya da tam tersi.

Sürprizlerle dolu bahar havasını hasta olmadan yenmenin anahtarı onu taklit etmektir. Giysilerinizde mümkün olduğunca esnek olun ve her şeye hazırlıklı olun. Rahat olun, özgür olun ve mümkünse baharın ruhu olun.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler