Görüş Bildir

Çocuklarımızı istiyoruz!

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan "Diyarbakır anneleri"nin 3 Eylül'de partinin il binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Çocuklarımızı istiyoruz!

PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 55 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 50'inci gününü geride bıraktı.

'DEVLETİMİZ OĞLUMU KURTARACAK'

Mardin'in Derik ilçesinden Diyarbakır'a gelen Emine- Şeyhmus Kaya çifti, İstanbul'da polis memuruyken, 2015 yılında Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen teröristlerce kaçırılan oğulları Vedat (28) için 5 Eylül'de oturma eylemine başladı. Eylemin 49'uncu gününde konuşan baba Şeyhmus Kaya, oğlunu çok özlediğini belirterek, "Benim oğlum şu anda esirdir. Gelsinler, devlete sığınsınlar, teslim olsunlar. Ben oğlumu çok özledim. İnşallah devletimiz, oğlumu kurtaracak. Ben ve annesi çok üzülüyoruz, 1 sene oldu haber alamıyoruz" dedi.

EYLEMİMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK

PKK tarafından kaçırılan oğlu Muhammed için oturma eylemine katılan anne Ayşegül Biçer, çocuklarına kavuşuncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi. Başlattıkları oturma eyleminde 49'uncu günde olduklarını dile getiren Biçer, eylemi kararlılıkla sürdürdüklerini aktardı.

"Tehditlere boyun eğmiyoruz, onlardan korkmuyoruz. Korkmadığımız göstermek için tekrar tekrar buradayız." diyen Biçer, şöyle konuştu: "Evlatlarımızı istemek için bu eylemi başlattık, sonuna kadar da sürdüreceğiz. Yaz, kış fark etmiyor. Yağmur altında ıslanmaya da razıyız. Evlatlarımızın ne halde olduğunu bilmediğimizi için ızdırap çekiyoruz. Çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Güçlüyüz, ayaktayız, sonuna kadar eylemimizi sürdüreceğiz. İnşallah buradan zaferle ayrılacağız."

ÇOCUKLARIMIZ GELMEDEN KALKMAYACAĞIM

5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye için eyleme katılan anne Hüsniye Kaya da çocuğuna kavuşmak için oturma eylemine dahil olduğunu söyledi. "Kar olsun, yağmur olsun buradan gitmeyeceğiz." ifadesini kullanan Kaya, 5 yıldır büyük acılar yaşadıklarını aktardı. Kaya, kızından hiçbir haber alamadığını dile getirerek, "Bunların merhameti yok. Çocuğum gelmeden buradan kalkmayacağım." diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi