Dikkat! Zabıta denetimde

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul , yaptıkları denetimlerde uyarılarını dikkate almayanlara çeşitli cezaların yanında iş yerlerinin kapatılmasına kadar giden bir süreç izleyeceklerini belirtti.

Dikkat! Zabıta denetimde

Kaldırım işgallerinin yanı sıra, çevre kirliliğine sebep olan firmalar ile halk sağlığını gözetmeyen gıda üretim kuruluşlarıyla da bundan böyle etkin bir mücadele yürüteceklerini ifade eden Ertuğrul, kuralları ihlal edenlerin, bu ihlallerin başka insanların haklarını gasp etme anlamına geldiğini artık bilmeleri gerektiğini kaydetti.

Ertuğrul, esnaf arasında hiçbir şekilde ayrım gözetmeyeceklerini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘TAVİZ VERİLMEYECEK’

"Kaldırımları işgal eden, yaya geçişlerini engelleyen, kaldırımlara masa ve sandalye atan, çay ocakları, kahvehane, kıraathane ve kafe sahipleri, seyyar satıcı, işportacı ve esnaflarımızın şunu bilmesinde fayda var. Bu ihlal 400 bin insanın hakkını hiçe saymaktır. 400 bin insanımızın bu hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Sözü edilen alanlar, günün 24 saati denetlenecektir. Esnafımız ve halkımızın da bu konuda bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Ceza yazma taraftarı değiliz ve olmak da istemiyoruz. Nihayetinde ceza yazacağımız bizim insanlarımız ve bu da bizi memnun etmez. Ancak uyarılarımızı dikkate almayanlara da cezai müeyyideler uygulanarak iş yerlerinin kapatmalarına kadar gideceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz