EKER TÜRKÜ SÖYLEDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Kültür Merkezi'nde dün başlayan Diyarbakır Günleri'ne katıldı.

EKER TÜRKÜ SÖYLEDİ

ANKARA-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden Diyarbakır Günleri'ne katıldı. Standları gezen Eker, Diyarbakır Valiliği standında söylenen türkülere eşlik etti. 'Meclise Nail Oldum' türküsünü tek başına seslendirdi.

Bakan Eker'i Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu öğrencileri tarafından davul ve zurnayla karşılandı. Halk oyunları ekibiyle birlikte halay çekti. Valiliğin standında ikram edilen peynir, çiğ köfte ve çöreklerden tadan Bakan Eker, yapılan ikramları basın mensuplarına da sundu. Diyarbakır'ın değerlerinin bir kısmının tatımın günlerinde gösterildiğini belirten Bakan Eker, "Diyarbakır Valiliği, kaymakamlıklar, Tarım İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıflar burada medeniyetlerin merkezi olan tarihi kent Diyarbakırımızı tanıtıyor. Diyarbakır çok sayıda medeniyetin yeşerdiği, büyüdüğü bir yer. Son yıllarda Diyarbakır, haketmediği bir şekilde olumsuz görüntülerle imajı kötü gösterilmeye çalışılıyor. Ancak müziği, tarihi, edebiyatı ve önemli tarımsal unsurlara sahip önemli bir yer Diyarbakır." diye konuştu.

 

‘BENİM KÖYÜMÜN KARPUZU’

Konuşmasının ardından Tarım İl Müdürlüğü'nün standını gezen Bakan Eker, burada ilk genelinde yetiştirilen karpuz ve üzümlerden tattı. Diyarbakır'da Tepe köyünden Adil Aydın tarafından yetiştirilen ve 49 kilo 46 gram ağırlığı ile kentin en büyük kapruzunu inceleyen Eker, "Benim köyümden birinin birinci olmasına sevindim." dedi.

Bakan Eker ardından Halbane isimli yöresel bir çalgı ile söylenen türküleri dinledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz