Genç çiftçiye hibe!

Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında Diyarbakır'daki 245 genç çiftçiye 7 milyon 350 bin lira hibe ödemesi yapıldı.

Genç çiftçiye hibe!

İl genelindeki genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında 245 genç çiftçiye 7 milyon 350 bin lira heba ödemesi yapıldı.

İl genelinde uygulanan 173 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projesi kapsamında; 128 genç çiftçiye kişi başı 6 adet büyükbaş olmak üzere toplamda 768 adet büyükbaş, 45 genç çiftçiye ise kişi başı 40 adet küçükbaş olmak üzere toplamda bin 800 adet küçükbaş hayvan teslimi TİGEM tarafından yapıldı.

ÇİFTÇİYE HİBE

173 genç çiftçiye ise 5 milyon 190 bin lira hibe ödemesi yapıldı. Buarada, 34 arıcılık, 23 adet kapama meyve bahçesi, 10 adet bağcılık ve üzümsü  bitkiler, 3 adet ipekböcekçiliği ve 2 adet örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi tamamlayan, 72 genç çiftçiye de 2 milyon 160 bin lira hibe ödemesi yapıldı.

İl/İlçe Müdürlüğü Genç Çiftçi Yürütme Birimlerince  17 İlçede uygulanmakta olan büyükbaş ve küçükbaş hayvansal üretim projelerinin yerinde kontrolleri yapılarak, genç çiftçilere ayrıca, Hayvanların bakımı, beslenmesi, görülen göz enfeksiyonu, pnemonia ( akciğer)  hastalığına ilişkin alınacak önlemler ve tedavi yöntemleri hakkında Veteriner Hekimlerce mahallinde bilgilendirme çalışmaları yapıldı. . 2016 yılında uygulanan hayvansal üretim projelerinin takibi ve kontrolü genç çiftçi yürütme birimlerince 2 yıl boyunca sürdürülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz