Kadınlar hayallerini anlattılar

Tuzla Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği 'Hayalini Anlat' temalı kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Kadınlar hayallerini anlattılar

Sanatçı Nuray Hafiftaş'ın konseriyle renklenen ödül töreninde dereceye giren kadınların dile getirdikleri sıra dışı hikayeler, izleyenleri duygulandırdı.

Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sıradışı bir etkinlik düzenledi. "Hayalini Anlat" temasıyla bir kompozisyon yarışması düzenleyen Tuzla Belediyesi, Tuzlalı kadınlardan hayallerini yazıya dökmelerini istedi. Yarışmaya 158 kadın, ilginç hayat hikayeleri ve hayallerini anlatan yazıları ile katıldı.

Ödül töreninde konuşan Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, birbirinden güzel hayallerin ve hikayelerin anlatıldığı eserleri elemede ve derecelendirmede oldukça zorlandıklarını ancak yarışma kuralları gereği 3 eseri ödüllendirdiklerini ifade etti. Bulut, yarışmaya katılan tüm eserlerin bir kitap halinde Tuzlalılar'a sunulacağını dile getirdi.

TEK HAYALİM YENİDEN YÜRÜYEBİLMEK

Yarışmada birinci olan Ayla Aydemir, henüz 2 yıllık evliyken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu, belden aşağısının felç olduğunu ve tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını belirterek, "20 yıldır bana eşim bakıyor. Tüm ihtiyaçlarımı karşıladı ve beni kimseye muhtaç etmedi. O'na minnettarım. Tek hayalim ise yeniden yürüyebilmek" şeklinde konuştu.

Yarışmada ikinci olan Sunay Aydın imkanlardan dolayı okula gidemediğini, yarışmaya ise kocasının hayallerini yazarak katıldığını ifade ederek "Ben diyaliz hastasıyım. Bu yüzden çocuk sahibi olamıyorum. Nakil bekliyorum. Eğer nakil olabilirse, çocuk sahibi olma ihtimalim var. En büyük hayalim, eşime kız veya erkek, sağlıklı bir evlat verebilmek." Dedi.

Yarışmada 3. olan Sibel Kızılkaya ise hayallerini ve hikayesini şu şekilde dile getirdi: Bu yaşıma kadar hiçbir hayalim gerçekleşmedi. Okuyamadım. Evlendim, mutlu olamadım. Çocuğum problemli doğdu. Bu yarışmaya katılırken de aslında kazanabileceğimi düşünmemiştim. Hiç sevinçten gözyaşı döktüğümü hatırlamıyorum. İlk kez belediyeden beni arayarak dereceye girdiğimi söylediklerinde sevinçten ağladım. 8 Mart nedir bilmezdim. Bu yarışmayı düzenleyen Tuzla Belediyesi'ne ve değerli başkanımız Dr. Şadi Yazıcı Bey'e çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiler.

Etkinlik kapsamında çalışan kadın gazetecilere, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Program Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş konseriyle sonra erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz