Kano keyfi

Karakaya Kano ve Rafting Grubu, bir ilki gerçekleştirerek Ahlat'taki Karmuç Çayı'ndan Van Gölü'ne kanoyla ulaştı.

Kano keyfi

Karakaya Kano ve Rafting Grubu (KAKAVERA), bir ilki gerçekleştirerek Ahlat'taki Karmuç Çayı'ndan Van Gölü'ne kanoyla ulaştı.

Karakaya Barajı'nda görev yapan personeller tarafından oluşturulan KAKAVERA, bölgedeki akarsularda gerçekleştirdiği kano ve rafting etkinliğini Ahlat ilçesindeki Karmuç Çayı'nda da sürdürdü.

Karmuç Çayı'nda bir ilki gerçekleştiren KAKAVERA'ya bağlı 7 kişilik ekip, 3 kilometrelik bir alanı kanoyla geçerek Van Gölü'ne ulaştı.

KAKAVERA grup lideri Nevzat Demir,  Karakaya Barajı personeli ve çocuklarıyla sportif amaçlı kano, rafting, bisiklet, dağ yürüyüşü gibi aktiviteler yaptıklarını belirterek, bölgedeki akarsularda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

NEFES KESEN YARIŞMA

Demir, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kısa bir tura çıktıklarını ve tur kapsamında akarsularda kano gezintisi, rafting yaptıklarını vurgulayarak ''Ülkemizin her bölgesi çok güzel. Fakat buralar hiç işlenmemiş. Biz de bir ilki gerçekleştirerek Karmuç Çayı'nda kano ile 3 kilometrelik yol aldık ve Van Gölü'ne ulaştık'' dedi.

Buradaki etkinliğin ardından Van'ın Muradiye ilçesindeki Muradiye Şelalesi'nde de gösteri yapacaklarını anlatan Demir, insanların doğaya olan ilgilerini artırmayı ve çevreye karşı daha duyarlı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler