KAYIP YAKINLARI TECRİDİ KONUŞTU

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlenen oturma eylemi 181'inci haftasında devam etti.

KAYIP YAKINLARI TECRİDİ KONUŞTU

Kayıpların fotoğrafları ve pankartların yer aldığı oturma eylemine İHD üye ve yöneticileri, MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, TUHAD-FED, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı. Bu haftaki oturma eylemine Diyarbakır 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği katılarak kayıp yakınlarına destek verdi.

İMKÂNSIZLIKLARA

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan eylemde İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, bu hafta eyleme katılarak destek veren 78’liler Derneği ve diğer kurumlara teşekkür ederek, sözü Diyarbakır 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği Başkanı Gani Alkan’a bıraktı. 181 hafta boyunca baskılara, hava koşullarına ve imkânsızlıklara rağmen İHD'nin ve kayıp yakınlarının yılmadan düzenlediği bu eylemin önemli bir eylem olduğunu söyleyen Alkan, eylemi düzenleyenleri tebrik ettiklerini söyledi.

KAÇIRILAN KÜRSEP

İHD Diyarbakır Şubesi Kayıplar ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu Üyesi Necibe Güneş Perinçek, 24 Mart 1994 tarihinde Batman Devlet Hastanesi'nde tedavi olmak için beklediği sırada ellerinde telsiz bulunan 2 sivil kişi tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Zeynel Kürsep'in kaybediliş hikayesini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından kaybedilen Kürsep için 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz