Kudüs'e Sahip Çıkmak!

İHH Batman Şubesi, "Selahaddin Eyyubi ve Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Kudüs'e Sahip Çıkmak!

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi, "Selahaddin Eyyubi ve Kudüs" konulu konferans düzenledi.

Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonu'nda düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından İHH Çocuk Kulübü tarafından hazırlanan gösteri ile başladı.

Konferansın açış konuşmasını yapan İHH Batman Şubesi Başkanı Hüseyin Şansi, Kudüs'ün kutsal bir emanet olduğunu söyledi.

KUDÜS'E SAHİP ÇIKMAK

Kudüs'e sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Şansi, şunları kaydetti:

"Kudüs bize, Hz Musa'nın, Hz İsa'nın ve Hz Muhammed'in ve Selahaddin Eyyubi'nin emanetidir. Bu nedenle Kudüs, bütün Müslümanlar'ın ortak tavrıdır. Kudüs Müslümanlar'ın gücünün sembolüdür. Kudüs, Müslümanlar'ın idaresinde olduğu zaman gerek Ortadoğu ve gerekse tüm coğrafya huzur içindeydi. Ne zaman ki Kudüs Müslümanlar'ın elinden çıktı o zaman sıkıntılar doğmuştur. Efsun bozulmuş, ortalık karışmıştır. Bugün Ortadoğu'da akan kanın asıl sebebi Kudüs'ün Siyonist İsrail'in elinde olmasındandır."

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Khalid El-Awaisi ise, "Selahaddin Eyyubi ve Kudüs" konulu konferansı verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz