Nemrut'a mahkeme

Nemrut Dağı'ndaki turizm planlamasının mahkemeye taşınması

Nemrut'a mahkeme

UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasına alınan Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde, turizm planlamasına izin verilmesi işleminin mahkemeye taşınmasının ardından, Danıştay 6. Dairesi'nin keşif kararı verdiği bildirildi.

Keşif öncesi, Adıyaman Belediye Meclisi'nde Başkan Necip Büyükaslan, Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve diğer ilgililerin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Başkan Büyükaslan, toplantıda yaptığı konuşmada, zaman zaman 2 kardeş il arasında Nemrut Dağı ile ilgili sorunlar çıktığını belirtti. Adıyaman'ın hakkını savunmanın kendilerinin görevi olduğunu anlatan Büyükaslan, şunları kaydetti:

''Davanın takipçisiyiz ve bu görevi yerine getirebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca, Malatya Valiliği'nin Ankara'da düzenlediği 'Malatya Günleri' programında Ankara'nın cadde ve meydanlarında Nemrut ile ilgili asılan pankartlarda, Nemrut'un Adıyaman'ın değil de Malatya'nın gibi toplumda bir görüntü verilmeye çalışılmıştı. Bu durumun düzeltilmesi için Bölge İdare Mahkemesi'ne müracaat ettik ve bu pankartlar kaldırıldı.''

BÜYÜK DAVA

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci de, Adıyaman için hayati öneme sahip olan böyle bir konuyla ilgili toplantıya turizmcilerin gelmemesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Davayı takip eden avukat Abdurrahman Tutdere de, pazartesi günü keşif için gerekli avansı yatıracaklarını ve keşfin de hafta içerisinde yapılmasının beklendiğini kaydetti.

Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında otel yapılmasına izin verilmesinin ardından Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükslan, Danıştay'a itiraz etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler