Siirtliler derneğinde iftar yemeği!

Siirtliler Derneğinin Diyarbakır Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı nedeniyle iftar çadırı kurup, 2 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.

Siirtliler derneğinde iftar yemeği!

Siirtliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Adnan Öktüren'in öncülüğünde, yoksul vatandaşların yoğunlukta yaşadığı merkez Bağlar ilçesinde, hır yıl olduğu gibi bu yılda iftar çadırı kurdu.

4 YILDIR ÇADIR KURULUYOR

Merkez Bağlar ilçesinin Şeyh Şamil Mahallesi'nde Diyarbakır Siirtliler Derneği tarafından 4 yıldan bu yana geleneksel hale getirilen iftar çadırı bu yılda kuruldu. Mahallede Tandır meydanı denilen yerde kurulan ve ekonomik durumu yetersiz vatandaşların iftarlarını açtığı çadırda, her akşam 2 bin kişiye 3 çeşitten oluşan iftar yemeği veriliyor.

Başkanlığı'nı Diyarbakırspor eski Kulüp Başkanı Adnan Öktüren'in yürüttüğü Diyarbakır'daki Siirtliler Derneği'nin kurduğu iftar çadırına her akşam yüzlerce kişi akın ederken, yemek kalitesine önem verilmesi ise dikkat çekiyor. Hijyenik ortama büyük önem verilen iftar çadırındaki dizayn ve yemek dağıtan firma yetkililerinin gösterdiği hassasiyet takdir toplarken, iftar çadırına iftar açmanın yansıra bazısı vatandaşlar yanlarında getirdikleri kaplara yemek doldurup evlerine götürüp iftarını açıyor.

2 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR

Her akşam iftar çadırında görevlilerle birlikte fakirlere sıcak aş dağıtan ve vatandaşlar tarafından sevilip takdir edilen Dernek Başkanı Adnan Öktüren, 4 yıl önce Ramazan aylarında fakir fukaranın istifade edebilmesi için iftar çadırı kurmaya başladıklarını, iftar yemeği verdikleri kişi sayısını sürekli arttırdıklarını söyledi. Öktüren, "Ramazan ayında yoksul vatandaşlarımızı bir nebzede olsa sevindirebiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Ramazan ayında iftar çadırı kurmalarının yanısıra fakir fukara giyim ve gıda paketleri de dağıtarak destek olmaya çalıştıklarını belirten Öktüren, " Ramazan ayında en büyük ibadet hayır hasenatta yarışmaktır. Derneğimizin bu yardımları dağıtmasına katkı sağlayanlardan da Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz