Üstadın talebesi

Bediüzzaman`ın birinci talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil, vefatının 26. senesinde, ailesinin, talebelerinin ve sevenlerinin katılımı ile okunan mevlid-i şerif ile yad edildi.

Üstadın talebesi

Program, Elazığ`da Risalei Nur Dershanesi olarak kullanılan binanın bahçesinde, yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişinin katılımı ile yapıldı. Programa, yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişi katıldı.

HACI HULUSİ YAHYAGİL

Mevlit programına, Bediüzzaman Hazretleri`nin talebelerinden Ahmet Aytimur, Hüsnü Bayram, Nusret Kocabay, Dursun Kutlu katıldı. Programa ayrıca, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da katıldı. Bediüzzaman hazretlerinin talebeleri, mevlid programına katılanlara Risale-i Nur`dan dersler yapıp, Bediüzzaman ile yaşadıkları hatıraları paylaştı. Programda okunan hatmi şerifler bağışlanıp, dualar edildi.

ÜSTADIN KİTAPLARI DAĞITILDI

Mevlit programında, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri`nin Hulusi Yahyagil`e gönderdiği ve şu ana kadar neşredilmemiş olan mektupların bir kısmı kitapçık halinde misafirlere hediye edildi. Program sonrası Bediüzzaman hazretlerinin birinci talebelerinden olan Hacı Hulusi Yahyagil'in Harput'ta bulunan kabr-i şerifi ziyaret edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz