Van Gölü sahiline 20 milyon liralık tesis

Van'ın merkez Tuşba İlçe Belediyesi tarafından İskele Mahallesi'nde 50 dönümlük arazi üzerine yapılacak eğlence, dinlenme, yürüyüş yolu, spor alanlarının da içinde bulunduğu tesisin ilk etabının temeli atıldı.

Van Gölü sahiline 20 milyon liralık tesis
Van Gölü'nün İskele Sahili'nde yapılacak ve 20 milyon liraya mal olacak tesisin temel atma törenine, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Tuşba Belediye Başkanı AK Partili Fevzi Özgökçe, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Töreninin açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Gölü kıyısında toplam 50 dönümlük alan üzerinde yapılacak tesisin Vanlıların yüzünü güldüreceğini söyledi. Başkan Özgökçe, seçim vaatlerinden birinin Vanlıların oturup dinlenebileceği böyle bir tesis yapmak olduğunu belirterek, tesisin yıl sonunda tamamlanacağını ifade etti.
VAN DENİZİ İLE VANLI BULUŞACAK
Daha sonra kürsüye çıkan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, amaçlarının Vanlı ve denizi buluşturmak olduğunu belirterek, kıyıdaki kötü görüntünün yapılacak tesisle ortadan kalkacağını söyledi. Milletvekili Atalay, "İlk defa bu proje ile Van merkezle Van Denizi arasında iyi bir rektrasyon alanı yapılacak. Buradaki çirkin yapıların hepsi yıktırılacak. Buraya parklar, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, havuzlar, çok amaçlı salonlar yapılacak. İlk etabı yapıyoruz. Bu etaba 8 milyon lira harcanacak. Tesisin tamamı ise 20 milyon liraya mal olacak. Burası cennet gibi bir mekan olacak" dedi.
Konuşmaların ardından Milletvekili Beşir Atalay, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe butona basarak tesisin ilk harcını döktü.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz