Yeni Buluşlar Fuarına katılan Türk Yarışmacılara Cenevrede ödül

43. Cenevre Uluslararası Yeni Buluşlar fuarında Türk Patent Enstitüsü standında 3 yerli buluşu tanıtan Türk katılımcılar kendi kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda İki altın bir gümüş madalya kazandı.

Yeni Buluşlar Fuarına katılan Türk Yarışmacılara Cenevrede ödül

45 farklı ülkeden 765 yarışmacının 1000’den fazla yeni buluş ve ürününün tanıtıldığı fuara 5 kıtadan yaklaşık 70 bin ziyaretçi ile yaklaşık 650 gazeteci katıldı. Yapılan yarışmada Doç. Dr. Devrim Pesen Okvur “küre biyolojisinde uzaklığa bağlı etkileşimlerin araştırılması için mikrobakışkan cihazı” ve Hüseyin Deniz Güngör’ün “Tank davulu akort yapılanması” Altın madalyaya layık görülürken, Abdullah Tuncel’in “kilitli mantolama yöntemi” gümüş madalyaya layık görüldü.

Öte yandan üç katılımcı da Çin buluşçular Birliği Özel Ödülüne layık görüldü. Ayrıca Doç. Dr. Devrim Pesen Okvur’un buluşu İran buluşçular ve araştırmacılar Enstitüsü özel ödülüne layık görüldü. Bu arada Buluşçularımızı stantlarında ziyaret eden Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golden yarışçılarımızı bu başarılarından dolayı tebrik etti.

Mükafat kazanan 3 yarışmacımız mükafatları ile birlikte (soldan sağa: Hüseyin Deniz Güngör, Devrim Pesen Okvur ve Abdullah Tuncel)

Başkonsolos Nurdan Bayraktar başarılı buluşcularımızla birlikte (ortadaki elinde çanta olan Başkonsolos Bayraktardır)

Kaynak: DHA