21'inci bayramı sensiz geçirdim!

Van'da, 10 yıl önce 13 yaşındayken dağa kaçırılan kızı Şeyma için HDP il binası önünde, çocukları dağa kaçırılan diğer ailelerle birlikte eylem yapan Nazlı Sancar, "Kızım gel, teslim ol. 21 bayramdır seni göremiyorum. Artık sensiz dayanamıyorum. Her gün senin geride bıraktığın montunu koklayıp, fotoğrafına bakarak, kahroluyorum” dedi.

Haberler 24.07.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda çocuklarnn daa kaçrlan 32 aile HDP binas önündeki evlat nöbetine, Kurban Bayram nedeniyle bu hafta ara verildi. Eyleme katlanlardan 3 çocuk annesi Nazl Sancar, kz eymann 10 yl önce PKKllarca eli kolu balanarak daa kaçrldn söyledi. Kznn fotorafn eline alp, geride brakt montunu koklayarak, gözya döken Nazl Sancar, unlar söyledi:

10 yldr evladm eymann acsyla yayorum. Artk dayanacak gücüm kalmad. 21 bayramdr ben eymasz bayram geçiriyorum. Benim için bayram yok. Her bir bayram bizim için bir zehirdir. Nereye gitsem eymann eksikliini hissediyorum. Ben 13 yanda evlendim, 14 yanda da anne oldum. Kzm eyma ile büyüdüm. eyma benim arkadam, srdam, benim her eyimdi. Ben eymam, canm, cierini HDP ve PKKdan istiyorum. Evladm geri versinler. Kendi çocuklarn özel okullarda okutuyorlar, bizim gibi fakir fukaralarn çocuklarn götürüp dalarda, maaralarda kurunlarn önüne atyorlar. Allah bizim hakkmz onlara brakmasn. Yürei yanan bir anneyim. 10 yldr evlat acsn çekiyorum. Rabbim, onlara da bu acy çektirsin inallah. Allahn izni ve devletimizin gücüyle biz kazanacaz. u ana kadar 30 evladmz terör örgütünün pençesinden kurtarld ve ailelerine kavutular. Zafer bizim olacak. Ya zafer ya ölüm.19 haftadr Vanda eylem yapyorum. Ben geri adm atmyorum. Eylemimize destek her geçen gün ç gibi büyüyor. Onlar bizim geri adm atacamz düünüyor. Biz geri adm atmyoruz. Diyorlar ki; devlet para veriyor. Biz devletten para almamz, almyoruz da. Evlatlarmz istiyoruz dedi.

BENM BAYRAMIM YOK K?

Buruk bir bayram geçirdiklerini anlatan Sancar, Her bayram benim için bir zehirdir. Bu bayram da buruk geçiyor. Benim bayramm yok ki? eyma kzm eer sen beni görüyorsan, duyuyorsan gel devlet güçlerimize teslim ol. Bu bayran altnda domuuz, gel bu bayran altnda yine yaa. 21 bayramdr sensiz geçiriyorum. Onlara güvenme. Onlarn silahn at gel kzm. Sizin beyninizi ykyorlar. lk günden beni Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan ile çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soylu bizim yanmzda. Onlara çok teekkür ediyorum. Onlarn sayesinde biz evlatlarmz terör pençesinden kurtaracaz. çocuk katillerine kar biz anneler kazanacaz. Ben arkadam, dourduum eymam istiyorum. eymam okuyacakt. Benim evladmn hayallerini çaldlar. Benim evladm versinler. Hani sen okuyup, savc olacaktn kzm. Gel yine kaldn yerde devam et. Onlara hiç güvenme. Onlar zalim ve haindir diye konutu.

Ana Sayfaya Git