Beyoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin şehir olarak modern ve eski olmak üzere iki bölümü olduğunu belirtti.
Bağların eski dediğimiz bölgesinde yaklaşık 250 bin vatandaşın yaşadığını kaydeden Beyoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
O eski bölgede yaşayan vatandaşlarımızın maddi durumları oldukça düşüktür. Evlerin çoğu yığma dediğimiz gecekondu tarzı evlerden oluşuyor. Sokakların yüzde 90ına itfaiye veya ambulans giremiyor. Oyun ve park alanları yok. Yeterli sayıda okulları da yok. O bölgenin tek çözümünün kentsel dönüşüm olduğunu ifade ettik. Göreve geldiğimiz andan itibaren bir yol haritası belirleyerek rapor hazırladık. çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunduğumuz rapor kabul edildi. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğanın onayıyla kentsel dönüşüme başlandı. İlk etapta 54 bin metrekarelik bir alanda kamulaştırmaya başlandı.
Beyoğlu, söz konusu bölgede yaklaşık bin 700 hak sahibinin bulunduğunu, bunlardan 100e yakınıyla anlaşmanın sağlandığını ve ödemelerinin yapıldığını aktararak, şöyle devam etti:
Daha sonra maalesef Diyarbakır Mimarlar Odası mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Şu anda mahkeme sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz. Mahkeme sonuçlandığı andan itibaren hızlı bir şekilde hak sahiplerinin hakları teslim edilecek ve hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme başlayıp mahalle kültürünü bozmadan içinde parkları ve sosyal donatıları da olan modern bir şehir inşa edilecek inşallah. Diyarbakır Mimarlar Odasının mahkemeye başvuru gerekçesini bilmiyoruz ama gerekçe Diyarbakırın faydasına olan bir gerekçe değildir. Allah korusun, ufacık bir deprem olsa sonucu düşünülemez durumlar meydana gelebilir. Biz eski Bağları kaderine terk etmek istemiyoruz.