Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 13.05.2020 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 253. gününe girdi.

Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için eyleme katlan Kamile Küçükda, HDPden çocuklarn istediklerini belirterek, Arka kapdan girip çkyorlar. Bize bakacak yüzleri yok. çocuklarmz gelmeden, 500 yl da sürse eylemimize son vermeyeceiz. Biz buradayz. dedi.

çocuklarn çok özlediklerini belirten Küçükda, Bu kapdan ayrlmayacaz. çocuklarmz için canmz feda ederiz. Onlarda Allah korkusu varsa bayram öncesinde çocuklarmz bize versinler. ifadelerini kulland.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ramen eylemlerini sürdürdüklerini anlatan Küçükda, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Olu Fatih Demir için oturma eylemine katlan Abdullah Demir de eylemi sürdürmekte kararl olduklarn dile getirdi.

HDP il binasna milletvekillerinin arka kapdan girip çktn ifade eden Demir, unlar kaydetti:

Siyaset bu mudur? Bu ekilde mi yaplr? Siyaset çocuun üzerine mi yaplr? Bunlarda vicdan ve merhamet yok. Bunlar olsa zaten bunu yapmazlar. Siyaset kalemle olur, kanla olmaz. Siyaset çocuu kandrp daa götürüp eline silah vermek deil. Bunlar Kandile gidip siyaset yapsn. Allah hakkmz onlara brakmasn. Allahn izniyle çocuklarmza kavuacaz. 20 yl da geçse çocuklarmz almadan buradan gitmiyoruz. Olumu aramadm yer kalmad. Olum seni adm adm takip ettim. Ama vicdanszlar seni bana göstermedi. Olum kaç gel, adalete teslim ol.

Ana Sayfaya Git