Diyarbakır’da 21 gözaltı işlemi

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonda 21 şüpheli yakalandı. Zanlılardan bazılarının, yurt dışından yayın yapan PKK’ya müzahir televizyon kanalları için program hazırladıkları iddia edildi.

Haberler 09.06.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Belçika ve ngiltereden yayn yapan televizyon kanallarna program hazrladklar, terör örgütü propagandas yaparak, örgütün üst yönetiminin talimatlarn aktardklar ve kentteki hava hareketliliini örgüt üyelerine duyurmak amacyla haber yaptklar iddia edilen baz ajanslara yönelik operasyonda 21 üpheli gözaltna alnd. Yaplan aratrmada, bu ajanslarn baz Avrupa ülkeleri tarafndan finanse edildii tespit edildi.

PKKNIN BASIN KOMTES

Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince, terör örgütü PKKnn Basn Komitesi yaplanmasna yönelik çalma yapld. Diyarbakrda bulunan Pel Yapm, Piya Yapm, Ari Yapm isimli ajanslarn Belçikada yayn yapan Sterk TV ve ngilterede yayn yapan Medya Haber TV isimli televizyon kanallarna program hazrladklar ve yaynlattklar tespit edildi. Ayn amaçla hizmet eden Jin News haber ajans ile ilgili de çalma yürütüldü. Sterk TV ve Medya Haber TV kanallarnn 9 balkta 102 programa ait 82 saatlik program içerikleri incelendi.

PROGRAM VE HABERLER

çalmalarda, PKK propagandas, Abdullah Öcalan lehine programlar, Türk Silahl Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik yapt operasyonlarn Kürt halkna yönelik yapld izlenimi verilerek ajitasyon, terör örgütünü meru göstermeye yönelik çalmalar, örgütün üst yönetiminin talimatlarn aktarma, Son Dakika bilgisi girerek Diyarbakrdan havalanan F-16larn harekatn örgüt mensuplarna duyurmak amacyla haber yapld belirlendi. Dün sabah gerçekletirilen operasyonda 21 üpheli gözaltna alnd. Yaplan aramalarda çok sayda toplatma karar bulunan yayn ve dijital materyaller ile örgütsel doküman ele geçirildi. üphelilerin emniyetteki ilemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git