Ekmeğini şerbetten çıkarıyor

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde meyan kökü şerbeti satıcılığı yapan yaşlı adam, ilerleyen yaşına aldırmadan ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

Haberler 14.08.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ikamet eden Mehmet Cemil Batbay (79), yaklak 50 seneden beri meyan kökü erbeti satarak geçimini salamaya çalyor.

Sur ilçesinin en ilek yerlerinden olan Gazi Caddesinde tezgh açan Batbay, 20li yalarda bu ii yapmaya balarken sokak sokak gezip erbet sattn söyledi.

e ilk balad yllarda buzdolab ve dier içeceklerin pek olmadn belirten Batbay, günde 6 takm sattn dile getirdi.

lk bata satlarn iyi olduunu ifade eden Batbay, 48 senedir erbet satyorum. 79 yandaym. lk baladmzda ne buzdolab vard ne baka bir ey. O zaman ne limonata vard ne baka bir ey. Sadece biz buzhanede bir kalp buz getiriyorduk, brakyorduk. Günde 6 takm erbet satyorduk o zaman. Evimiz buradadr, evden buraya kadar bir takm bitiriyorduk. imdi akama kadar bir takm bitiremiyoruz. dedi.

MEYAN ERBET

erbetin birçok rahatszla kar ilaç olduunu bildiren Batbay, Biz 6 kardeiz, bu ii yapyoruz. erbet eskiden Diyarbakr çevresinde çoktu. imdi Batman, Bismil, o taraflardan getiriyoruz. Eski zamanlarda Diyarbakr doluydu, imdi yoktur. Mide, böbrek, tansiyon, kalp, her ey için ilaçtr. Yaz aylarnda ilaçtr. ifadelerini kulland.

Batbayn hemen yannda erbet sat için tezgh açan ve 36 yldan beri bu ii yapan kardei Sadk Batbay ise satlardan memnun olmadn söyledi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git