SES güvencesiz çalışmaya karşı

"Güvenceli iş güvenceli gelecek" kampanyası kapsamında topladıkları imzaları Meclis'e sunmaya hazırlanan SES, güvencesiz çalışmanın kalıcı olarak sonlandırılması için kanun teklifi hazırladı.

Haberler 02.10.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES), Güvenceli i güvenceli gelecek kampanyasna ilikin birçok kentte açklama yapt.

SES Diyarbakr ubesi, kampanyaya ilikin sendika binasnda açklama yapt. SES Diyarbakr ube Ebakan Yldz Ok Orak, güvenceli istihdam düzenlemelerini içeren bir kanun teklifi hazrladklarn açklad. Orak, 100 bin kiiye düen hekim says OECD ortalamasnda 348 iken Türkiyede 100 bin kiiye düen hekim says 187dir. Yani neredeyse yars kadardr. 100 bin kiiye düen ebe-hemire saysnn OECD ortalamas 938 iken Türkiyede 100 bin kiiye düen ebe hemire says 301, yani 1/3 oranndadr. Normal zamanda bile sürdürülemez olan bu durum, pandemi gibi çok daha özgün ihtiyaçlar barndran bir ortamda ihtiyac da daha fazla artrmaktadr dedi.

SALIK EMEKçLER

Salk emekçilerinin korunabilmesi ve hizmetlerin doru ekilde planlanabilmesi için salk emekçi saysnn artrlmas yönünde uyarlar olduunu belirten Orak, Ancak, salkta dönüüm programndan, daha az emekçiyi daha çok çaltrp sömürüyü artrma politikalarndan bir adm geri adm atmak istemeyen iktidar, mevcut salk emekçilerine yüklenmekte srar etti. çözüm olmayan komik rakamlardaki atamalarn ilerisine gitmemitir ifadelerini kulland.

Orak, tüm salk ve sosyal hizmet emekçilerinin kadroya alnmas ve güvencesiz çalmann kalc olarak sonlandrlmas için kanun teklifi hazrladklarn kaydetti. Orak, bu teklifin kentteki emekçilere sunup imzaya açtklarn, kanun teklifini ve toplanan imzalar kentteki milletvekillerine ilettiklerini bildirdi.

Ana Sayfaya Git