Yetenek taraması

Diyarbakır’da yetenek taraması devam ediyor

Haberler 16.03.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnn Milli Eitim Bakanl ile ortaklaa düzenledii, Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürlüü Organizatörlüünde gerçekleen Türkiye Sportif Yetenek Taramas ve Spora Yönlendirme Program devam ediyor.

Türkiyede e zamanl olarak gerçekletirilen program kapsamnda Diyarbakrda 45 binin üzerinde örencinin taranmas planlanrken, ölçümler sonucunda örenciler yeteneklerine göre ileri seviye spor dal eitimi alabilecek. Bu sayede hem gelecein ampiyon sporcular tespit ediliyor hem de çocuklarn spor kültürünü gelitirerek sporun geni kitlelere yaygnlatrlmas hedefleniyor. çocuklarn sporla tantrlmas ve spora balama yanda olan yetenekli çocuklarn tespit edilmesi amacyla uygulanan projede, okullarda yeterli fiziksel ve eitsel alt yap oluturularak örencilerin spor aktivitelerine eriimleri salanyor. Sporu tabana yayarak örencilerin erken yata spora yönlendirilmesi ve yetenekli örencilerin kefedilmesine zemin hazrlanyor.

8 BN CVARINDA ÖRENC TARANDI

Yetenek taramas 15 Aralk 2021 tarihinde baladn belirten Diyarbakr Yetenek Taramas l Koordinatörü Sibel Ok, Bu yl sportif yetenek taramas toplamda 3, 4 ve 5. snf örencilerine yaplmaktadr. u ana kadar sadece merkez ilçelerde yaklak 8 bin civarnda örenci tarand. Tüm ilçelerde toplam hedefimiz en az 45 bin örenci taramak. 21 Mart - 7 Haziran tarihleri arasnda oluturacamz bir ekiple çevre ilçelerdeki örenciler tarayacaz. Bu çalmalarmz 17 Haziranda sona erecektir dedi.

Ana Sayfaya Git